top of page

Τα κουβαδάκια σας και….ελάτε στις παραλίες του δήμου Μαραθώνα!

Έγινε ενημέρωση: 4 Ιαν 2021


Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και η ζέστη είναι αρκετή. Όλοι επιθυμούμε λίγο δροσιά, παραπάνω δροσιά όμως επιθυμούν οι μικροί μας φίλοι που λατρεύουν την θάλασσα και τα παιχνίδια με την άμμο. Ποιες είναι όμως οι κατάλληλες παραλίες που μπορείτε να επισκεφθείτε με τα παιδάκια σας ώστε να απολαύσετε άφοβα το παιχνίδι με το νερό και τις αμέτρητες βουτιές; Σας προτείνουμε μερικές!



1. Παραλία Σχινιά


Η παραλία του Σχινιά αποτελεί μία από τις πιο γνωστές παραλίες που ενδείκνυται για παιδιά μιας και τα νερά είναι αρκετά ρηχά και η παραλία αμμώδης. Μπορείτε να απολαύσετε εκεί τον καφέ σας σε οργανωμένα beach bar όσο τα παιδιά σας παίζουν στην θάλασσα ή κάνουν κάποιο water sport (wind surfing). Ανάλογα τo beach bar υπάρχει χρέωση στην είσοδο ή ελάχιστη κατανάλωση ανά άτομο.



Εναλλακτικά εάν επιλέξετε να μην πάτε σε οργανωμένη παραλία, τα πεύκα από το δάσος του Σχινιά μπορούν να σας παρέχουν άπλετη σκιά αρκεί να είστε οργανωμένοι με τα κατάλληλα εφόδια (νερό, σνακ, σακούλες για τα σκουπίδια σας κλπ).



Ακριβώς στην αρχή του Πευκοδάσους υπάρχει ένα ποταμάκι που είναι ειδυλλιακό για μικρά παιδιά! Τα νερά είναι ρηχά και πολλά ψαράκια κολυμπάνε σε αυτό. Μαζεύονται συνήθως αρκετά παιδάκια οπότε είναι ευκαιρία για καινούριες γνωριμίες! Το σίγουρο είναι πως θα περάσετε μια υπέροχη ημέρα.



Έχετε υπόψη σας ότι τους μήνες Ιούλιο & Αύγουστο τις ημέρες αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς (4 & 5) απαγορεύεται από αστυνομία η είσοδος στο πευκοδάσος (μόνο στο μη οργανωμένο κομμάτι της παραλίας). Δείτε εδώ τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για να μην ταλαιπωρήστε χωρίς λόγο.



2. Παραλία Μπρεξίζας


Η παραλία της Μπρεξίζας στην περιοχή της Νέας Μάκρης είναι μία παραλία αρκετά φιλική για παιδιά, μιας και έχει βραβευτεί πολλαπλές φορές με γαλάζια σημαία, που σημαίνει πως τηρεί 70 αυστηρές προδιαγραφές και κριτήρια για να αναγνωριστεί ως καθαρή.



Η παραλία απέχει μόλις 30 περίπου χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα, διαθέτει άμμο και αρκετούς φοίνικες για φυσική σκιά. Μία βόλτα στον παραλιακό πεζόδρομο της περιοχής για καφέ ή φαγητό σε συνδυασμό με το μπάνιο στη θάλασσα αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό.

Ένα γύψινο αντίγραφο αιγυπτιακού γλυπτού που θα δείτε στο Ιερό των Αιγυπτίων Θεών στην Μπρεξίζα | Φωτ.: Σόνια Γεροδήμου
Ένα από τα 6 γύψινα αντίγραφα αιγυπτιακών γλυπτών που θα δείτε στο Ιερό των Αιγυπτίων Θεών στην Μπρεξίζα | Φωτ.: Σόνια Γεροδήμου

Δίπλα ακριβώς, είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Μπρεξίζας με τα Αιγυπτιακά Ιερά και η είσοδος είναι ελεύθερη! Το Ιερό των Αιγυπτίων Θεών είναι το μοναδικό σωζόμενο αιγυπτιακό ιερό στην Αττική, και στο χώρο βρίσκονται μεταξύ άλλων 6 μεγάλα γύψινα αντίγραφα γλυπτών που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τους μικρούς μας φίλους. Μην ξεχάσετε να τον επισκεφτείτε!









3. Ζούμπερι


Η παραλία στο Ζούμπερι είναι ιδανική για όσους τους αρέσει να κάθονται σε οργανωμένες παραλίες, μιας και το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας είναι διαμορφωμένο με αυτόν τον τρόπο. Η παραλία έχει μικρά πετραδάκια που ίσως να μην ενδείκνυνται για παιχνίδι με κουβαδάκια αλλά τα παιδιά έχουν τόση φαντασία που θα αξιοποιήσουν σίγουρα και τις πέτρες στο παιχνίδι τους και θα περάσουν πολύ όμορφα. Προσοχή όμως στα βράχια που βρίσκονται σε μερικά σημεία στη θάλασσα καθώς είναι ολισθηρά. Επιλέξτε εισόδους με άμμο για μεγαλύτερη ασφάλεια.



4. Κόκκινο Λιμανάκι



Η παραλία Κόκκινο Λιμανάκι, στην περιοχή Μάτι, πήρε την ονομασία της από τα κόκκινα βραχάκια που την περιβάλλουν και την προστατεύουν από τους ισχυρούς ανέμους καθιστώντας την ιδανική για μέρες με αέρα. Τα νερά είναι καθαρά και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Είναι κατάλληλη για παιδιά μιας και διαθέτει μπόλικη φυσική άμμο αλλά τα απαραίτητα για την παραλία πρέπει να τα προμηθευτείτε νωρίτερα στη διαδρομή σας καθώς εκεί κοντά δεν υπάρχει κάποιο μαγαζί να καλύψει τις ανάγκες σας.


Μην χάνετε λοιπόν χρόνο! Πάρτε τα κουβαδάκια σας και ελάτε στις όμορφες παραλίες του δήμου μας!


Μια «γεύση» από την παραλία του Σχινιά:




Κατερίνα Μαυροειδή

Παιδαγωγός

 

bottom of page