top of page

Το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας Λίμνης Μαραθώνα | πριν & μετά την πυρκαγιά {βίντεο}

Το εξωκκλήσιο της Αγίας Τριάδας Λίμνης Μαραθώνα ήταν και είναι ένα όμορφο εκκλησάκι με θέα τη λίμνη του Μαραθώνα. Είναι ένα μεταβυζαντινό μνημείο, κατάλοιπο της υπάρχουσας εκεί Ιεράς Μονής και ανήκει στην Ενορία του Αγίου Στεφάνου της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού.


Η Αγία Τριάδα ονομάζεται το σύνολο των προσώπων Του Θεού, στο Χριστιανισμό: Ο Πατήρ, Ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα τα οποία είναι αδιαίρετα και ομοούσια κατά τη θεότητα, έχουν την ίδια δύναμη και κοινή Θεία ουσία. Η πρόσβαση στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας γίνεται μέσα από έναν δύσκολο χωματόδρομο, παρόλα αυτά το εκκλησάκι δεχόταν πολλούς επισκέπτες όλες τις εποχές, για να ανάψουν το κεράκι τους, να προσευχηθούν και να χαρούν την πολύ όμορφη θέα.


Το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας Λίμνης Μαραθώνα | πριν & μετά την πυρκαγιά
Στιγμιότυπο από βίντεο του Tasos Fotakis | DroneWorks & Travel

Η φωτιά που ξεκίνησε στην Βαρυμπόμπη και το Τατόι την Τρίτη 3/8/2021 και κατέληξε στην λίμνη του Μαραθώνα κατέστρεψε ολοκληρωτικά πλέον τα πάντα γύρω από το ξωκλήσι της Αγίας Τριάδας. Το εκκλησάκι σώθηκε χάρη στην επέμβαση εθελοντικών σωμάτων πυροσβεστών μεταξύ των οποίων οι Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης Και Διάσωσης Ροδόπολης - EΔΔΔ. Στην περιοχή υπήρξαν πυρκαγιές πάλι το 2009 αλλά ένα κομμάτι του δάσους είχε διασωθεί, σε αντίθεση με τώρα που οι ζημιές ήταν ολοκληρωτικές. Ας ελπίσουμε πως δεν θα υπάρξουν ξανά φωτιές στα επόμενα χρόνια για να προλάβει η φύση να κάνει το θαύμα της και σύντομα ο περίγυρος να ανακάμψει δριμύτερος!


Δες το παρακάτω βίντεο με το πριν και το μετά >>


Στο βίντεο υπάρχουν αποσπάσματα από λήψεις του εφημέριου της Ενορίας, π.Χρυσοβαλάντης μετά την κατάσβεση της φωτιάς.

bottom of page