top of page

Το καλύτερο make up που μπορείς να φορέσεις στις γιορτές | ένα λαμπερό & υγιές δέρμα


Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο ζωτικό όργανό του σώματός μας, καλυπτόμαστε με αυτό απ’ άκρη σε άκρη. Αποκαλύπτει τη πραγματική μας ταυτότητα, ποιοι είμαστε, από που είμαστε, τις εμπειρίες μας, την ηλικία μας, την υγεία μας. Τα ξέρει όλα και τα λέει όλα! Αξίζει λοιπόν το θαυμασμό μας, την ευγένεια μας και την απεριόριστη φροντίδα μας !

λαμπερό και υγιές δέρμα


Είμαι η Γωγώ Μπόγρη beauty editor του We Love Marathon και μαζί θα φτιάξουμε ένα beauty diary ξεκινώντας από τώρα!


Φροντίδα το χειμώνα


Οι χειμερινοί μήνες, είναι μήνες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσον αφορά τη φροντίδα του δέρματος! Είναι μήνες που μπορείς να λύσεις άνετα “τις διαφορές σου” με αυτό! Ότι σε απασχολεί, ότι δε σου αρέσει και ότι έχει παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήρθε η ώρα να το ψάξεις και να βρεις μια λύση είτε προσωρινή, είτε μόνιμη. Και αυτό γιατί η απουσία του ήλιου ευνοεί χειμερινές αισθητικές θεραπείες, καθώς και τη χρήση καλλυντικών προϊόντων με ενεργά συστατικά που δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν πάρα μόνο το βαθύ χειμώνα!


Πανάδες, λεκέδες, δυσχρωμίες, ακμή, σημάδια από ακμή, ρυτίδες, αφυδάτωση - είναι κάποια από τα μικρά προβλήματα που απασχολούν . . .

Ας κάνουμε λοιπόν ένα σύντομο πλάνο και ας βάλουμε σε μια σειρά τις ανάγκες μας, γιατί ο χειμώνας είναι εδώ και έχουμε μπροστά μας 3 –4 μήνες σχεδόν για να λάμψουμε, και λίγες μόνο ημέρες για τη περίοδο των Χριστουγέννων!


1. Καθαρισμός προσώπου


Σαφέστατα θα πρέπει πρώτα να βάλεις στο πλάνο σου, έναν βαθύ καθαρισμό προσώπου, είναι μια από τις σημαντικότερες θεραπείες στο κομμάτι της αισθητικής. Διαδικασία που κρίνεται απαραίτητη για την υγεία και την καλύτερη εμφάνιση του δέρματος. Με το καθαρισμό επιτυγχάνεται η απομάκρυνση νεκρών κυττάρων, μαύρων στιγμάτων και αποσυμφόρηση του σμήγματος. Παράλληλα χαρίζει οξυγόνωση, αυξάνει την δραστικότητα των προϊόντων που ήδη χρησιμοποιείς στην ενυδάτωση σου καθημερινά και αυξάνει επίσης την αποτελεσματικότητα κάθε αισθητικής θεραπείας που θα ακολουθήσεις στη συνέχεια.


Καθαρισμός προσώπου

Ωστόσο να σημειώσω ότι ο βαθύς καθαρισμός δεν έχει εποχή, μπορεί να γίνει όλο το χρόνο!

Καθαρή, φωτεινή και ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι το αποτέλεσμα λοιπόν ενός και μόνο καθαρισμού! Έχε κατά νου ότι θα πρέπει τις επόμενες 3 ημέρες του καθαρισμού να μην ακουμπήσεις προϊόντα βάσης στην επιδερμίδα (foundation, πούδρες κλπ..). Οπότε ρυθμίσετέ το σε μέρες που δε θα έχεις βραδινή έξοδο!


2. Οξέα φρούτων


Έχεις κάνει το βαθύ καθαρισμό σου, όμως η επιδερμίδα σου έχει πιο αυξημένες ανάγκες, που δε μπορούν λυθούν με ένα καθαρισμό... Αφού αφήσεις να περάσουν μερικές μέρες για να αναπλασθεί η επιδερμίδα σου, επέλεξε στη συνέχεια τα οξέα φρούτων. Είναι μία από τις αποτελεσματικότερες θεραπείες για την ανανέωση του δέρματος για κάποιον που έχει θαμπή όψη, υπερκερατωμένο ή ξηρό δέρμα αλλά και λιπαρό δέρμα με υπερβολική έκκριση σμήγματος, ακμή, λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ουλές.


Tα οξέα διαχωρίζονται στα AHA και BHA και είναι ένα δώρο της φύσης στη κοσμητολογία αλλά και ένα δώρο της επιστήμης προς τους ανθρώπους. Γιατί πολύ απλά είναι ένας φυσικός μη επεμβατικός τρόπος για να διορθωθούν ή να μειωθούν κάποια μικρά δερματικά προβλήματα, χάρη στη φυσική δύναμη των οξέων να διεισδύουν στο δέρμα ακόμα και στις πιο βαθιές στιβάδες του. Ένα πρόσωπο που κάνει συστηματική χρήση οξέων στο σωστό χρόνο θα φαίνεται πιο νέο, πιο λαμπερό από ότι πραγματικά είναι, και αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια!


Οξέα φρούτων

Έχετε λοιπόν λίγο χρόνο ακόμα για τις επίσημες μέρες των γιορτών για τουλάχιστον μια θεραπεία οξέων που θα σας δώσει ένα boost στην ανανέωση και στη λάμψη!


Αν ανήκετε όμως στη κατηγορία γυναικών που λόγω έλλειψης χρόνου δε προλαβαίνετε μια άμεση θεραπεία οξέων μέχρι τις γιορτές ή γενικά δε μπορείτε να βρείτε χρόνο για κάποιες θεραπείες οξέων μέσα στους χειμερινούς μήνες υπάρχει λύση αφού οι χειμερινοί μήνες είναι ευνοϊκοί και για εσάς. Εναλλακτικά λοιπόν θα μπορούσατε μετά από ένα βαθύ καθαρισμό προσώπου να ξεκινήσετε την εφαρμογή προϊόντων με χαμηλή περιεκτικότητα AHA στο σπίτι σας, για λίγο χρονικό διάστημα. Είτε σε καθημερινή βάση συνδυαστικά με τα δικά σας καθημερινά προϊόντα φροντίδας και περιποίησης, - γιατί μη ξεχνάμε ότι τα AHA είναι απολεπιστικά προϊόντα που αυξάνουν τη διεισδυτικότητα και τη καλύτερη λειτουργία των υπολοίπων προϊόντων που χρησιμοποιούμε παράλληλα,- είτε μερικές μέρες μέσα στην εβδομάδα ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος και τις οδηγίες χρήσης που έχουν δοθεί σε κάθε δέρμα ξεχωριστά!


 λαμπερό και υγιές δέρμα

Φέτος όπως και να έχει μας αξίζει να λάμψουμε και θα λάμψουμε με κάθε τρόπο!

Commentaires


bottom of page