top of page

Το πιο τέλειο Χριστουγεννιάτικο δώρο!

Τα Χριστούγεννα έρχονται, αν και φέτος λόγω των συνθηκών, θα τα περάσουμε πολύ διαφορετικά που αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα τα γιορτάσουμε καθόλου! Η γέννηση του Χριστού θα γιορταστεί οικογενειακά, συντροφικά, χωρίς ρεβεγιόν, πάρτυ, μεγαλεία και πυροτεχνήματα!


Υιοθέτησε ένα αδέσποτο , Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα

Η έντονη απομόνωση και αποχή απο την κοινωνικότητα και κανονικότητα, μπορεί να αντιμετωπιστεί και να γίνει πιο υποφερτή με την υπεύθυνη υιοθεσία ενός ζώου

Ενός ζώου, το οποίο δεν θα αποτελέσει Δώρο Χριστουγέννων ή Πρωτοχρονιάς, αλλά "Δώρο Ζωής"! Μιας νέας ζωής, η οποία θα έρθει να καταλάβει χώρο στον καναπέ ή στο κρεβάτι σας, ως ισότιμο μέλος του σπιτιού και της οικογένειας. Που θα έρθει για να αλλάξει τον τρόπο ζωής σας και την καθημερινότητα σας, να την εμπλουτίσει και να την κάνει ξεχωριστή.


Υιοθέτησε ένα αδέσποτο , Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα

Αν τόσο καιρό ψάχνατε την αγάπη αλλά δεν την βρίσκατε, σας ενημερώνουμε πως βρίσκεται πολύ πιο κοντά απο ό,τι νομίζατε. Σας περιμένει με μάτια απογοητευμένα, γεμάτα αγωνία σε κάποιο κλουβί κυνοκομείου, ξεχασμένο σε κάποια κτηνιατρική κλινική, πεταμένο σε κάποιο κάδο σκουπιδιών ή τρομαγμένο και πεινασμένο σε κάποια γωνιά της γειτονιάς σας.


Γιατί να υιοθετήσω ένα αδέσποτο

Αυτές τις γιορτές σας καλούμε όχι μόνο να ανοίξετε το σπίτι σας, αλλά κυρίως να ανοίξετε το μυαλό σας σε μια νέα εμπειρία, την απόκτηση ενός κατοικιδίου, σκύλου ή γάτας δεν έχει σημασία, και να αφεθείτε δίχως όρους στην ανιδιοτελή αγάπη που προσφέρουν.

Όμως ταυτόχρονα σας καλούμε η απόφαση σας να είναι συνειδητή και υπεύθυνη. Τα δημόσια κυνοκομεία, οι φιλοζωικές και τα σπίτια των ελάχιστων φιλόζωων εθελοντών ανα την Ελλάδα έχουν λυγίσει κάτω απο το βάρος των αναρίθμητων κατοικιδίων, που εγκαταλείπονται καθημερινά απο κηδεμόνες που υιοθέτησαν ως "απόφαση της στιγμής", ιδιαίερα κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.


Τι πρέπει να γνωρίζω


Να γνωρίζετε πως ο φίλος που θα επιλέξετε θα αποτελέσει μια μεγάλη ευθύνη για τα επόμενα 10-15 χρόνια. Θα έχει ανάγκη την καθημερινή σας παρουσία και συντροφιά, τις καθημερινές του βόλτες, την σίτιση του με καλής ποιότητας τροφή και την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη. Θα σας έχει ανάγκη όταν θα είναι κουτάβι και υγιές, όμως θα σας έχει περισσότερο ανάγκη όταν θα γεράσει και θα έχει προβλήματα υγείας. Θα θέλει να βρίσκεται ανελιπώς κοντά σας στα δύσκολα (χωρισμούς, μετακομίσεις, απώλεια εργασίας, θάνατο αγαπημένων ανθρώπων) αλλά και στα όμορφα (γάμοι, γεννήσεις, διακοπές).



Η ζωή είναι απρόβλεπτη, και άλλες φορές μας εκπλήσσει και άλλες φορές μας καταρρακώνει. Αν δεν είσαστε έτοιμοι για όλα τα παραπάνω (όχι για κάποια αλλά για όλα) τότε αφήστε αυτά και τα επόμενα Χριστούγεννα να περάσουν χωρίς την υιοθεσία ενός κατοικίδιου, αλλά γνωρίζοντας πως θα είσαστε ειλικρινείς και συνεπείς απέναντι στον εαυτό σας αλλά και απέναντι στην οικογένεια σας.


Αν πάλι, η απόφαση σας είναι συνειδητή, τότε απευθυνθείτε στο Φιλοζωικό Σωματείο του Δήμου μας ή αλλιώς στη χώρα με τα εκατομμύρια αδέσποτα και ρίξτε μια ματιά στο αδέσποτο της γειτονιάς σας. Σε εκείνον τον βρώμικο και αδύνατο γατούλη που ψάχνει μέσα στη βροχή το πρώτο γεύμα του έπειτα απο μέρες ασιτίας, ή σε εκείνη την σκυλίτσα που είναι αόρατη για όλους, γιατί δεν είναι ράτσας, γιατί είναι μεγαλόσωμη, γιατί είναι σκούρα...γιατί....γιατί...


Γιατί οι καλύτεροι φίλοι δεν έχουν χρώμα ή μέγεθος !!!


Διάλεξε το πιο τέλειο Χριστουγεννιάτικο δώρο! Παρακάτω ενδεικτικά κάποια από τα ζωάκια για υιοθεσία στο Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα:


Υιοθέτησε ένα αδέσποτο , Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα
Ο 5μηνών Tali μεσαίου μεγέθους

Υιοθέτησε ένα αδέσποτο
Diana & Tessa, 2 μηνών

Ημίαιμα χνουδωτά τσοπανάκια 1,5 μηνών αγοράκια και κοριτσάκια. Θα γίνουν μεγαλόσωμα.
Ημίαιμα χνουδωτά τσοπανάκια 1,5 μηνών αγοράκια και κοριτσάκια. Θα γίνουν μεγαλόσωμα.

Υιοθέτησε ένα αδέσποτο , Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα
Ο γατούλης Chopin


Υιοθέτησε έναν ενήλικα σκύλο! Ένας ενήλικος τετράποδος σύντροφος είναι πιο κατάλληλος για έναν ηλικιωμένο, οπότε αποτελεί ιδανικό χριστουγεννιάτικο δώρο για τους παπούδες σας!


Η 3 ετών γλυκήτατη Μπαλού!
Η 3 ετών γλυκύτατη Μπαλού!


Ο "Ζορό" Υιοθέτησε ένα αδέσποτο , Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα
Ο "Ζορό"

Η Ρούλα 2 ετών Υιοθέτησε ένα αδέσποτο , Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα
Η Ρούλα 2 ετών

Δες εδώ όλα τα σκυλάκια και γατάκια που δίνονται για υιοθεσία!


 

Εθελόντρια Αγγελική Μπαζίγου


bottom of page