top of page

Τραγωδία στη Νέα Μάκρη: Πνίγηκε 10χρονο κορίτσι σε πισίνα συγκροτήματος κατοικιών

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένα 10χρονο παιδί από πισίνα συγκροτήματος κατοικιών στη Νέα Μάκρη επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος.

πισίνα

Το 10χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου δυστυχώς, διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στις 19:00 περίπου το απόγευμα της Κυριακής (16/7), η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από το Κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης, πως είχε μεταφερθεί εκεί το κορίτσι μόλις 10 ετών.


Η οικογένεια του κοριτσιού παραθέριζε στον χώρο και ετοιμαζόταν να αναχωρήσει, όταν λίγο πριν τις 18:00 και ενώ η μητέρα φόρτωνε το αυτοκίνητο, το κοριτσάκι έπαιζε με φίλο της κοντά στην πισίνα. Στο πλαίσιο του παιχνιδιού, φαίνεται πως πέταξε τη μάσκα της στο νερό και βούτηξε να την πιάσει, ωστόσο το γεγονός ότι είχε φάει, έφερε το τραγικό αποτέλεσμα. Το παιδί έμεινε στον πάτο της πισίνας για περίπου τρία λεπτά. Οι δυο ιδιώτες γιατροί που βρέθηκαν στο σημείο και έκαναν ΚΑΡΠΑ στο κορίτσι ανέφεραν πως το παιδί έβγαζε φαγητό από το στόμα του.


Στο χώρο του συγκροτήματος έφτασαν μέσα σε 12 λεπτά 2 μηχανές του ΕΚΑΒ. Το 10χρονο παιδί είχε χαμηλό σφυγμό και ανέπνεε με δυσκολία. Λίγο αργότερα έφτασε και ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε το παιδί στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να το επαναφέρουν, αλλά διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη νεκρό.



bottom of page