top of page

Οι βουλευτές και βουλεύτριες της εκλογικής μας περιφέρειας, της Ανατολικής Αττικής στο WLM

Έγινε ενημέρωση: 20 Μαΐ 2023

Η δημοκρατία αναπνέει μέσα από τον ουσιαστικό διάλογο. Διάλογο σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής (στο σχολείο, το πανεπιστήμιο, τον χώρο εργασίας, την τοπική κοινωνία) μεταξύ πολιτών και πολιτικών επί θέσεων και προγραμμάτων χωρίς λαϊκισμό και εντάσεις. Θέλοντας λοιπόν να ανοίξουμε αυτόν τον διάλογο με βουλευτές και βουλεύτριες της εκλογικής μας περιφέρειας, της Ανατολικής Αττικής, αποφασίσαμε να τους θέσουμε δυο απλά αλλά ταυτόχρονα ουσιαστικά ερωτήματα για το βουλευτικό τους έργο προσανατολιζόμενοι σε ζητήματα που απασχολούν το δήμο μας:

  1. Πως μέσω της θέσης σας αναδείξατε ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Μαραθώνα;

  2. Τι σκοπεύετε να κάνετε την επόμενη τετραετία εφόσον επανεκλεγείτε συγκεκριμένα για τον Δήμο Μαραθώνα;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, Βουλευτής Ν.Δ. Ανατολικής Αττικής


ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, Βουλευτής Ν.Δ. Ανατολικής Αττικής

Πως μέσω της θέσης σας ως εκλεγμένος βουλευτής στην Ανατολική Αττική αναδείξατε ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Μαραθώνα;


Το θέμα δεν είναι απλά να αναδεικνύεις ζητήματα αλλά να αναλαμβάνεις δράση και να γίνεσαι εκείνος που οδηγεί στις λύσεις. Ο Μαραθώνας είναι μια περιοχή που με απασχόλησε ιδιαίτερα τα τελευταία 4 χρόνια, και για την οποία έδωσα μάχη (και έφερα αποτελέσματα) εντός και εκτός κοινοβουλίου ώστε να έχουμε αποτέλεσμα και θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών της περιοχής. Σας αναφέρω επιγραμματικά και ενδεικτικά τα εξής:

  • Οδική παραλιακή σύνδεση Μαραθώνα - Ωρωπού

  • Τροπολογία για την παράταση αναστολής κατασχέσεων των πυρόπληκτων της περιοχής αλλά και γενικότερης στήριξης των πυρόπληκτων.

  • Σύνδεση του Δήμου Μαραθώνα με την αστική συγκοινωνία

  • Αναβάθμιση, κτηριακή και τεχνολογική, του Κέντρου Υγείας της Νέα Μακρής μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

  • Οριοθέτηση του οικισμού «Κάτω Σούλι»

  • Παρεμβάσεις για τις αποζημιώσεις στα θερμοκήπια Μαραθώνα εξαιτίας των χιονοπτώσεων

  • Ψήφιση χωροθέτησης χώρου μεταφόρτωσης απορριμμάτων

  • Ρύθμιση για την άδεια λειτουργίας επιχειρήσεων χαμηλής όχλησης

  • Καθορισμός αντικειμενικών αξιών της 4ης ενότητας Νέας Μάκρης


Τι σκοπεύετε να κάνετε την επόμενη τετραετία εφόσον επανεκλεγείτε βουλευτής συγκεκριμένα για τον Δήμο Μαραθώνα;


Σκοπεύω να συνεχίσω την καθημερινή μου προσπάθεια για γίνει η ζωή των ανθρώπων του Μαραθώνα καλύτερη, όπως κάνω εδώ και τόσα χρόνια. Είμαι και θα είμαι πάντα εδώ, δίπλα τους, σε όλα τα μεγάλα και μικρά προβλήματα. Από τα Κέντρα Υγείας και τα ασθενοφόρα, μέχρι τις συγκοινωνίες, τους δασικούς χάρτες, τις αποζημιώσεις, τα γυμναστήρια μας αλλά και το μεγάλο γενικό νοσοκομείο των Μεσογείων, το οποίο μετά από χρόνια προσπαθειών και επιμονής μου είναι πλέον στα σκαριά, όπως θα ακούσατε και από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού. Μόνο με συνεχή προσπάθεια, ενδιαφέρον και αγάπη για τον τόπο μας μπορώ να κοιτάω καθημερινά τους πολίτες της περιοχής μας στα μάτια και να ζητάω τη στήριξη τους.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ, Βουλευτής Σύριζα Ανατολικής Αττικής

Πως μέσω της θέσης σας ως εκλεγμένος βουλευτής στην Ανατολική Αττική αναδείξατε ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Μαραθώνα;

 

Η περιοχή του Μαραθώνα είναι ιδιαίτερη για την Ανατολική Αττική για πολλούς λόγους. Δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μου, κι αυτό λόγω των μεγάλων διαφορών που έχουμε με την ΝΔ στη σχέση που έχουμε με την κοινωνία, τους πολίτες και τους πυρόπληκτους. Το οφείλαμε στη συνεχή μας παρουσία και ως κυβέρνηση στο Μάτι, τις ανοιχτές συνελεύσεις με τους κατοίκους για ενημέρωση και συζήτηση για να επιλυθούν τα προβλήματά τους, τις συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των συλλόγων των πυρόπληκτων. Σε μία διαφορετική αντίληψη διακυβέρνησης σε σχέση με αυτή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Έφερα στη βουλή και ανέδειξα ζητήματα που αφορούν την αποζημίωση των πυρόπληκτων και την ευχέρειά τους να οικοδομήσουν ή να αγοράσουν αλλού την κατεστραμμένη κατοικία τους, ρωτώντας γιατί δεν έχει εκδοθεί η ΥΑ που θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ανέδειξα την παντελή έλλειψη πρόβλεψης και σχεδίου σχετικά με τη συλλογή αμιάντου, τις κατεδαφίσεις τις τοπικές δομές εξυπηρέτησης των πυρόπληκτων, τις υλοτομήσεις από κεντρικό φορέα που δεν έγιναν, τον μη καθαρισμό των ρευμάτων, τη μη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου σε κανένα θέμα.

Έκανα λόγο για το ζήτημα της οικονομικής στήριξης των πληγέντων και το γεγονός ότι δεν δόθηκαν οι έκτακτες χρηματοδοτήσεις των 5000 και των 8000 ευρώ, οι αποζημιώσεις για τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές, η μη κάλυψη του 100% του προϋπολογισμού ανέφγερσης κτιρίων και των μη ελέγχων των πραγματικών δικαιούχων, τη μη αποζημίωση για τις καταστροφές στους περιβάλλοντες χώρους καθώς και ότι δεν έγιναν προγραμματικές υποδομές των Δήμων που επλήγησαν. Ρώτησα επίσης, πότε θα ολοκληρωθεί η δέσμευση του κ.Μητσοτάκη για το Μάτι και τον πρότυπο οικισμό και γιατί ο φορέας “Μάτι Ξανά” δεν έκανε τίποτα ουσιαστικά.

 

Μίλησα ανοιχτά για την ακύρωση της ίδρυσης του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής, και το αντικατέστησαν με ένα άλλο έργο που δε θα θύμιζες σε τίποτα την κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα βάζοντας στην άκρη τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Κι αυτό, διότι η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δε θέλει να υπάρχει δημόσιο Νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική και γι’αυτό άλλαξαν την συμφωνία που είχαμε κάνει με την Κυπριακή Δημοκρατία για τα 10 εκατομμύρια δωρεάς προκειμένου να υλοποιηθεί το Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αττικής, με απαράδεκτες κωμικοτραγικές λύσεις, για την αξιοποίηση των χρημάτων για τους πυρόπληκτους και για την περιοχή.

 

Τί σκοπεύετε να κάνετε την επόμενη τετραετία εφόσον επανεκλεγείτε βουλευτής συγκεκριμένα για το Δήμο Μαραθώνα;


O Δήμος Μαραθώνα έχει ομολογουμένως πάρα πολλά προβλήματα και παθογένειες, που παρά τις εξαγγελίες περί του αντιθέτου, η επιτελική απάτη και όχι επιτελικό κράτος, του κ.Μητσοτάκη, ουδέποτε κατάφερε να λύσει. Η μέριμνα μας για την Δημόσια Υγεία και την επαναφορά του σχεδιασμού για το Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής πρέπει να θεωρείται δεδομένη, για να έχει η περιοχή το Δημόσιο Νοσοκομείο που της αξίζει. Θα βάλω τα δυνατά μου, ώστε να εργαστώ, όπως έχω αποδείξει, πολυεπίπεδα για όλους, χωρίς να σταματώ καμία ώρα της μέρας και να εξαντλούμαι στις καλές προθέσεις, προκειμένου ο Μαραθώνας να επιλύσει ζητήματα υποδομών, από τα Μέσα Μεταφοράς και αποχέτευσης, μέχρι τα ζητήματα της αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας. Προκειμένου να εξαλείψουμε τα προβλήματα της εγκληματικότητας, και των υποστελεχωμένων τμημάτων, για μία αστυνομία στην υπηρεσία του πολίτη που θα κυνηγά το έγκλημα και δε θα συνδιαλέγεται μαζί του. Θα δουλέψω σκληρά ώστε επιτέλους οι πληγέντες στο Μάτι να αποκατασταθούν πραγματικά, και όχι να αντιμετωπίζουν ρυθμιστικά σχέδια που ουδεμία σχέση έχουν με τις πραγματικές τους ανάγκες.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες όπως όλες οι εκλογές, μόνο που αυτό το Μάιο κρύβεται στην απόφασή μας κάτι ίσως ακόμα σημαντικότερο από το Γενάρη του ’15. Αν τότε σταματήσαμε τη διολίσθηση προς μία κοινωνική και οικονομική καταστροφή τώρα πρέπει να βάλουμε ένα STOP σε αυτό που ονομάζεται “Δημοκρατική Εκτροπή”, προς την απειλή της διάλυσης όλων των θεσμών, αυτού που ονομάζουμε Κράτος Δικαίου. Χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει κοινωνία και μία άρρωστη κοινωνία διαλύει τα

πάντα γύρω μας, γι’ αυτό και εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ζητάμε και απαιτούμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΠΑΝΤΟΥ. Η ψήφος στις περιοχές μας έχει υπεραξία. Για να φέρουμε την περιφέρεια στο επίκεντρο των εξελίξεων


ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ, Βουλευτής ΚΚΕ Ανατολικής Αττικής


ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ, Βουλευτής ΚΚΕ Ανατολικής Αττικής

Πως μέσω της θέσης σας ως εκλεγμένος βουλευτής στην Ανατολική Αττική αναδείξατε ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Μαραθώνα;


Τα προβλήματα που απασχολούν τον Μαραθώνα δεν είναι στενά τοπικά ή ειδικά. Είναι το αποτέλεσμα μιας συνολικής πολιτικής που εφαρμόζεται από όλες τις κυβερνήσεις κι έχει στο επίκεντρο της τα κέρδη των λίγων κι όχι τις ανάγκες των πολλών.

Τα προηγούμενα χρόνια με τις παρεμβάσεις μας, τις ερωτήσεις κι επίκαιρες στη Βουλή, αλλά και με τη δράση μας εκτός βουλής, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τα εξής ζητήματα:

  • Την αποτροπή της δημιουργίας ΧΥΤΑ στο Γραμματικό που θα αποτελούσε ένα έγκλημα για την περιοχή μας και το οποίο φέρει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και των αντίστοιχων περιφερειακών αρχών της Αττικής.

  • Την αποκατάσταση των πληγέντων στο Μάτι που, 5 χρόνια μετά, συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται από τις κρατικές ανεπάρκειες και τώρα είναι αντιμέτωποι με ένα ρυθμιστικό σχέδιο που είναι απέναντι από τις ανάγκες τους.

  • Τη στήριξη υπηρεσιών και υποδομών που αφορούν κρίσιμες λαϊκές ανάγκες (συγκοινωνίες, δημόσιες δομές υγείας, ζητήματα πολιτικής προστασίας, αποχετευτικό δίκτυο, τράπεζες κλπ) που η ανεπάρκεια τους ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής.

  • Την προστασία του Εθνικού Πάρκου του Σχινιά, που είναι ένας μοναδικός τόπος που θα μπορούσε να αποτελεί χώρο αναψυχής για το λαό της Αττικής και ταυτόχρονα να εξασφαλιστεί η περιβαλλοντική και οικολογική αναβάθμιση ενάντια στη σημερινή κατάσταση.


Τι σκοπεύετε να κάνετε την επόμενη τετραετία εφόσον επανεκλεγείτε βουλευτής συγκεκριμένα για τον Δήμο Μαραθώνα;

Ο Μαραθώνας, αλλά και συνολικά η περιοχή της Ανατολικής Αττικής, είναι μια περιοχή-καθρέφτης όλων των αντιφάσεων του σημερινού δρόμου ανάπτυξης, αλλά κι όλων των κάλπικων υποσχέσεων που δίνουν τα άλλα κόμματα, που κυβέρνησαν και φιλοδοξούν να ξανακυβερνήσουν. Από τη μία μεριά μια μεγάλη πληθυσμιακή και οικιστική επέκταση και από την άλλη μεριά κρίσιμες υποδομές και υπηρεσίες που όχι απλά παραμένουν απαρχαιωμένες, αλλά σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζουν και επιδείνωση.


Μια περιοχή με ελλιπείς και υποστελεχωμένες δομές πρωτοβάθμιας υγείας, χωρίς δημόσιο νοσοκομείο, με σχολικά κτίρια πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες, με Μέσα Μεταφοράς προβληματικά, με ανύπαρκτα δίκτυα αποχέτευσης εν έτει 2023, με ανύπαρκτο πολεοδομικό σχεδιασμό, με απουσία ουσιαστικών μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας κλπ, που έχει οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα. Αυτά είναι τα ζητήματα που προτάσσει το ΚΚΕ για την Ανατολική Αττική, δίπλα στα μεγάλα προβλήματα της ακριβείας, των χαμηλών μισθών, της πίεσης στο λαϊκό εισόδημα, στους αγρότες, των πλειστηριασμών κλπ, που πλήττουν το λαό συνολικά και φυσικά τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας. Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που όχι μόνο μάχεται καθημερινά, μέσα κι έξω από τη βουλή, για αυτά τα ζητήματα που αφορούν κρίσιμες λαϊκές ανάγκες, αλλά προβάλλει και την αιτία αυτών των προβλημάτων ως αποτέλεσμα του σημερινού αντιλαϊκού δρόμου ανάπτυξης και των προτεραιοτήτων του σημερινού κράτους, που όλα τα άλλα κόμματα έχουν υπηρετούν και γι’ αυτό δεν έδωσαν ποτέ λύση σε αυτά τα προβλήματα. Για αυτό χρειάζεται να δυναμώσει το ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μαΐου.


ΜΑΡΙΑ ΑΠΑΤΖΙΔΗ, Βουλευτής ΜέΡΑ25 Ανατολικής Αττικής


ΜΑΡΙΑ ΑΠΑΤΖΙΔΗ, Βουλευτής ΜέΡΑ25 Ανατολικής Αττικής

Πώς μέσω της θέσης σας ως εκλεγμένη βουλεύτρια στην Ανατολική Αττική αναδείξατε ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Μαραθώνα;


Ο Μαραθώνας και η περιοχή του είναι στην καρδιά του ενδιαφέροντος και της μέριμνάς μας, λόγω της ιδιαίτερης σημασίας που έχει για την Αττική. Κατά τα τέσσερα χρόνια της θητείας μου στη Βουλή των Ελλήνων ανέδειξα ζητήματα του Μαραθώνα και της περιοχής του στο ελληνικό κοινοβούλιο μέσω λόγων, ερωτήσεων και κινηματικού αγώνα.

Οι κύριοι άξονες της φροντίδας μας για τον Μαραθώνα ήταν:


1. Η βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων με αποφυγή πάση θυσία οικολογικών καταστροφών που θα την υποβαθμίσουν, επειδή η κυβέρνηση έχει άλλες προτεραιότητες αντί για τους κατοίκους.

Το κυριότερο με το οποίο ασχοληθήκαμε είναι το θέμα του ΧΥΤΥ στο Γραμματικό, προκειμένου να αποτρέψουμε την υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων της περιοχής και την οικολογική καταστροφή. Φέραμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της, ώστε να αποφευχθεί αυτή η υποβάθμιση.

Επισημάναμε επίσης την αύξηση της εγκληματικότητας στον Μαραθώνα και τον Νέο Βουτζά κατά τα τελευταία έτη και ζητήσαμε τη μέριμνα των υπευθύνων με αποτελεσματικά μέτρα που θα συντελέσουν σε μια ποιοτική και ασφαλή ζωή.

Ζητήσαμε από τους αρμόδιους υπουργούς να επιληφθούν της πυροπροστασίας σε ολόκληρη την περιοχή Μαραθώνα, αλλά και Ραφήνας και Πικερμίου, στις περιόδους που πρέπει να δοθεί αυτή η μάχη, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Γιατί πρέπει να πούμε ένα μεγάλο «ποτέ ξανά» στις τραγωδίες του παρελθόντος, φροντίζοντας όσους υπέφεραν από τις προηγούμενες πυρκαγιές και εξασφαλίζοντας ότι δεν θα ξανασυμβεί ποτέ κάτι αντίστοιχο στο μέλλον. Φέραμε το θέμα αυτό στη Βουλή ξανά και ξανά. Αναδείξαμε δυναμικά τα θέματα των πυρόπληκτων κατοίκων του Προβάλινθου και καταδείξαμε τα σοβαρά θέματα που προκύπτουν από το «τσιμέντωμα» του Ρέματος της Ραφήνας για όλη την περιοχή.

Ζητήσαμε την προστασία της περιοχής “Καταρράκτης Βολανάρης”.

Ενδιαφερθήκαμε για την εξάπλωση της κάμπιας που απειλούσε πολλά είδη δένδρων και ήταν απαραίτητο να αντιμετωπιστεί εγκαίρως.


2. Ο δεύτερος άξονας της προσπάθειάς μας υπήρξε η βελτίωση της εκπαίδευσης προκειμένου τα παιδιά και οι νέοι να μπορούν να έχουν επαρκή εκπαίδευση και να μείνουν στην περιοχή. Διεκδικήσαμε την ανέγερση Λυκείου στον Μαραθώνα, ένα διαχρονικό αίτημα που έχει καταστεί ωριμότερο από ποτέ.


3. Προσπαθήσαμε για λύσεις στον χώρο της υγείας, καθώς και για θέματα που αφορούν στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.

Επισημάναμε τα τεράστια προβλήματα που ανέκυψαν από την πανδημία σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, αλλά και ειδικότερα σε νοσοκομεία που βρίσκονται συγκριτικά κοντά στην περιοχή, όπως το Αμαλία Φλέμινγκ, το Σισμανόγλειο και το Παίδων Πεντέλης. Συμβάλαμε στη μεταστέγαση των ωφελουμένων ΑμεΑ του ΕΕΕΕΚ Νέας Μάκρης σε κατάλληλο κτίριο.

Καταγγείλαμε τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικράτησαν τον περασμένο χειμώνα στο Οικοτροφείο Χαρά της Παλλήνης.


Τι σκοπεύετε να κάνετε την επόμενη τετραετία εφόσον επανεκλεγείτε βουλεύτρια συγκεκριμένα για τον Δήμο Μαραθώνα;


Θα είναι προτεραιότητά μας η επίλυση των προβλημάτων των κτηνοτρόφων της Αττικής Υπαίθρου, και μάλιστα η επιβίωση των οινοπαραγωγικών μονάδων.

Επίσης, προτεραιότητά μας είναι τα ζητήματα υγείας με επιδίωξη για ένα Γενικό Νοσοκομείο στην περιοχή. Η ανάγκη του είναι πολύ αισθητή. Δεν πρέπει οι κάτοικοι του Μαραθώνα να μετακινούνται τόσα πολλά χιλιόμετρα από την κατοικία τους, αλλά να έχουν ένα Γενικό Νοσοκομείο κοντά τους. Θα προσπαθήσουμε να λύσουμε τις ελλείψεις προσωπικού στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ανατολικής Αττικής.

Επίσης, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να εξαλειφθεί η εγκληματικότητα που έχει αυξηθεί, γιατί θέλουμε μια ασφαλή και ποιοτική ζωή για τους κατοίκους. Υπήρξε, δυστυχώς, πρόσφατα μια αδιαφορία από τους κυβερνώντες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις ελλείψεις προσωπικού σε αστυνομικά τμήματα.

Θα φροντίσουμε για τα αδέσποτα ζώα.

Πρέπει, τέλος, όταν έρχεται το καλοκαίρι οι κάτοικοι να έχουν εμπιστοσύνη στην πολιτεία ότι δεν θα έχουμε πυρκαγιές που θα απειλήσουν τις ζωές και τις περιουσίες τους. Για αυτό το σημαντικό στο οποίο επιμένουμε στη Βουλή είναι η σωστή οργάνωση του πυροσβεστικού έργου στην εύφλεκτη ύπαιθρο της περιοχής.


Φέραμε και θα φέρνουμε στη Βουλή θέματα που θα συμβάλλουν στην καλύτερη δυνατή ζωή των κατοίκων του Μαραθώνα. Ποιοτική ζωή σημαίνει υγεία με Γενικό Νοσοκομείο στην περιοχή και καλύψεις των ελλείψεων, ασφάλεια με εξάλειψη της εγκληματικότητας, τόνωση της τοπικής οικονομίας, αποφυγή ενεργειών που θα οδηγήσουν σε οικολογική υποβάθμιση και εκπαίδευση για τις νέες και τους νέους που αποτελούν το μέλλον της περιοχής μας.


 

Σε μια προεκλογική περίοδο που επικρατούν ο λαϊκισμός και η πόλωση επιδιώκουμε να επικοινωνήσουμε με τους εκπροσώπους μας και να αλληλεπιδράσουμε αποτελεσματικά μαζί τους όπως προϋποθέτει η δημοκρατία. (Στο άρθρο αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ καθώς το συγκεκριμένο κόμμα δεν εξέλεξε υποψήφιο στην Ανατολική Αττική την προηγούμενη τετραετία και της Ελληνικής Λύσης καθώς ο βουλευτής της στην Ανατολική Αττική δεν θα είναι ξανά υποψήφιος. Επιφυλασσόμεθα να επικοινωνήσουμε μαζί τους το προσεχές διάστημα για τις θέσεις τους.) Ελπίζουμε το άρθρο αυτό να δώσει στον καθένα και την καθεμία το έρεισμα να επικοινωνήσει ουσιαστικά με τους υποψήφιους βουλευτές και βουλεύτριες στην Ανατολική Αττική ανεξαρτήτως κόμματος και να διατυπώσει ζητήματα που τον/την απασχολούν και ίδιες που ενδεχόμενος έχει τόσο για την τοπική κοινωνία και το δήμο όσο και ευρύτερα για όλη τη χώρα. Γιατί από εμάς πηγάζει η δημοκρατία και η πολιτική επομένως πρέπει να έχουμε τον πρώτο λόγο!


Αντρέας Χριστόπουλος

Φοιτητής Νομικής Αθηνών




bottom of page