• Νέα / Ειδήσεις

Ξεκίνησε το Φεστιβάλ τοπικών αγροτικών προϊόντων Μαραθώνα!

Ενημερώθηκε: 24 Ιουλ 2020

Επισκεφτήκαμε το 1ο Φεστιβάλ Παραγωγών Τοπικών Αγροτικών Προϊόντων του δήμου Μαραθώνα και ξεχωρίσαμε τα παρακάτω:
Ελαιόλαδο


Βαρνάβας: Ο ελαιοπαραγωγός Πέτρος Κατσίκης - Κόττης εκθέτει ελαιόλαδο από ελαιώνες που βρίσκονται στις παρυφές του χωριού Βαρνάβα.


Γραμματικό: Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από την ελαιοπαραγωγό Αθανασία Στάση


Ραμνούς: Ελαιόλαδο, ελιές και σαπούνια από ελαιόλαδο με φανταστικά αρώματα από τον Μπερτόλη Λεωνίδα (Άνω Σούλι Μαραθώνα).
Οίνος


Κρασιά εμφιαλωμένα και χύμα σε μεγάλη ποικιλία θα βρεις από τους αμπελώνες του οινοποιείου Ζεγγίνης που εκτείνονται γύρω από τον αρχαίο οικισμό του Ραμνούντα. Στο περίπτερο τους θα σε εξυπηρετήσει η οινολόγος Χρυσάνθη Ζεγγίνη, διπλωματούχος Χημείας με μεταπτυχιακό στην Οινολογία – Αμπελουργία από το πανεπιστήμιο του Bordeaux (Γαλλία). Εμείς σου προτείνουμε το Σαββατιανό, ένα κρασί δροσερό και φρουτώδες.

Στο Οινοποιείο Λέων υπάρχουν μοναδικά κρασιά βιολογικής καλλιέργειας από αμπελώνες που βρίσκονται στις περιοχές Ελληνικό του Γραμματικού και Κάτω Σούλι.


Κρασιά από τον Μαραθώνα θα βρεις επίσης στο περίπτερο Μαραθώνια Γη.
Μέλι


Πιο επίκαιρο από ποτέ το μέλι με τις θαυματουργές ιδιότητές του ήταν παρών στο φεστιβάλ. Παρακάτω 3 Μελισσοκομία του Μαραθώνα.


Αποσπόρη: Μέλι, Βασιλικό Πολτό μέχρι και Παραφυάδες θα βρεις διαθέσιμα στο περίπτερό τους. Επιλέξαμε το μέλι Άνθεων που εκτός από τη γεύση ξεχωρίζει για το μοντέρνο packaging.


Γαιδαράκος: Το εργαστήρι τους βρίσκεται στη Νέα Μάκρη αλλά δεν είναι επισκέψιμο, οπότε το φεστιβάλ είναι μια ευκαιρία να τους γνωρίσεις από κοντά! Μια φανταστική ομάδα ανθρώπων με τεχνογνωσία στο αντικείμενο τους, σου παρουσιάζουν και τις πιο "γκουρμέ" προτάσεις όπως μέλι με αιθέρια έλαια ή μαρινάδες με μέλι!


Στυλιανή Ράικου: Άλλη μια πρόταση για μέλι, γύρη, πρόπολη και βασιλικό πολτό, με μια εμπειρία τουλάχιστον 15 ετών! Το εργαστήρι τους βρίσκεται στο Γραμματικό.


Ο πεζόδρομος της Νέας Μάκρης | Drone photographer Christos Malets