top of page

Ξεκίνησε το Φεστιβάλ τοπικών αγροτικών προϊόντων Μαραθώνα!

Έγινε ενημέρωση: 24 Ιουλ 2020

Επισκεφτήκαμε το 1ο Φεστιβάλ Παραγωγών Τοπικών Αγροτικών Προϊόντων του δήμου Μαραθώνα και ξεχωρίσαμε τα παρακάτω:




Ελαιόλαδο


Βαρνάβας: Ο ελαιοπαραγωγός Πέτρος Κατσίκης - Κόττης εκθέτει ελαιόλαδο από ελαιώνες που βρίσκονται στις παρυφές του χωριού Βαρνάβα.


Γραμματικό: Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από την ελαιοπαραγωγό Αθανασία Στάση


Ραμνούς: Ελαιόλαδο, ελιές και σαπούνια από ελαιόλαδο με φανταστικά αρώματα από τον Μπερτόλη Λεωνίδα (Άνω Σούλι Μαραθώνα).




Οίνος


Κρασιά εμφιαλωμένα και χύμα σε μεγάλη ποικιλία θα βρεις από τους αμπελώνες του οινοποιείου Ζεγγίνης που εκτείνονται γύρω από τον αρχαίο οικισμό του Ραμνούντα. Στο περίπτερο τους θα σε εξυπηρετήσει η οινολόγος Χρυσάνθη Ζεγγίνη, διπλωματούχος Χημείας με μεταπτυχιακό στην Οινολογία – Αμπελουργία από το πανεπιστήμιο του Bordeaux (Γαλλία). Εμείς σου προτείνουμε το Σαββατιανό, ένα κρασί δροσερό και φρουτώδες.





Στο Οινοποιείο Λέων υπάρχουν μοναδικά κρασιά βιολογικής καλλιέργειας από αμπελώνες που βρίσκονται στις περιοχές Ελληνικό του Γραμματικού και Κάτω Σούλι.


Κρασιά από τον Μαραθώνα θα βρεις επίσης στο περίπτερο Μαραθώνια Γη.




Μέλι


Πιο επίκαιρο από ποτέ το μέλι με τις θαυματουργές ιδιότητές του ήταν παρών στο φεστιβάλ. Παρακάτω 3 Μελισσοκομία του Μαραθώνα.


Αποσπόρη: Μέλι, Βασιλικό Πολτό μέχρι και Παραφυάδες θα βρεις διαθέσιμα στο περίπτερό τους. Επιλέξαμε το μέλι Άνθεων που εκτός από τη γεύση ξεχωρίζει για το μοντέρνο packaging.


Γαιδαράκος: Το εργαστήρι τους βρίσκεται στη Νέα Μάκρη αλλά δεν είναι επισκέψιμο, οπότε το φεστιβάλ είναι μια ευκαιρία να τους γνωρίσεις από κοντά! Μια φανταστική ομάδα ανθρώπων με τεχνογνωσία στο αντικείμενο τους, σου παρουσιάζουν και τις πιο "γκουρμέ" προτάσεις όπως μέλι με αιθέρια έλαια ή μαρινάδες με μέλι!


Στυλιανή Ράικου: Άλλη μια πρόταση για μέλι, γύρη, πρόπολη και βασιλικό πολτό, με μια εμπειρία τουλάχιστον 15 ετών! Το εργαστήρι τους βρίσκεται στο Γραμματικό.


Χαλβάς



Πάνω από 50 γεύσεις χαλβά, τούρτα χαλβά, ακόμα και παγωτό χαλβά βρίσκονται διαθέσιμα στο αρτοποιείο του Χατζηγαβριήλ και αρκετές θα βρεις στο περίπτερό τους. Να αναφέρουμε ότι ο χαλβάς Μαραθώνα έχει πάρει τη θέση του στα σαλόνια του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία.




Last but not least


Η επιχείρηση Γαλακτοκομικών προϊόντων «Δάφνη» από το 1974 με εξειδίκευση στο πρόβειο γάλα μας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Γιαούρτια, γάλατα και παγωτά, για όποιον τυχόν δεν έχει δοκιμάσει!


Τέλος ξεχωρίσαμε την «Terra Mara». Το αγρόκτημα σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο "δημιούργησε" το τουρσί ραπανάκι, με φυσική ζύμωση, χωρίς ίχνος συντηρητικού και αποτέλεσε μια παγκόσμια καινοτομία! Για τους λάτρεις του φρέσκου, το ελληνικό αυτό ραπανάκι είναι το μοναδικό που θα βρείτε σε "τριγωνική" συσκευασία στα σούπερ μάρκετ.


Πρόγραμμα


Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί μέχρι και την Τρίτη 21 Ιουλίου. Τα περίπτερα βρίσκονται στον πεζόδρομο της Νέας Μάκρης (εκεί που γίνεται κάθε χρόνο η έκθεση βιβλίου - απέναντι από τα Coffee Seasons) και είναι ανοιχτά από τις 20:00 έως τις 24:00. Το Σάββατο η σεφ Βασιλική Μπουμπουνάρα θα δημιουργήσει ένα "έκθεμα" από τα τοπικά προϊόντα ενώ την Κυριακή θα γίνει ο διαγωνισμός παραδοσιακών προϊόντων. Η είσοδος είναι ελεύθερη.



Η παραλία της Νέας Μάκρης κλείνει για τα οχήματα μετά τις 7μμ. Επέλεξε ένα από τα 2 δημοτικά πάρκινγκ για να αφήσεις το αυτοκίνητό σου ή αν μένεις κοντά προτίμησε να έρθεις με τα πόδια ή το ποδήλατο! | Drone photo by Christos Malets
Η παραλία της Νέας Μάκρης κλείνει για τα οχήματα μετά τις 7μμ. Επέλεξε ένα από τα 2 δημοτικά πάρκινγκ για να αφήσεις το αυτοκίνητό σου ή αν μένεις κοντά προτίμησε να έρθεις με τα πόδια ή το ποδήλατο! | Drone photo by Christos Malets
 

Μία διοργάνωση της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Μαραθώνος




bottom of page