top of page

Χριστουγεννιάτικες ιδέες για να στολίσετε το τζάκι σας

Το τζάκι είναι από τις πιο ζεστές και όμορφες γωνιές του σπιτιού. Και φυσικά δε γίνεται να μην το στολίσετε τα Χριστούγεννα, αφού από εκεί θα κάνει την επίσκεψή του ο Άγιος Βασίλης το βράδυ της Πρωτοχρονιάς να φέρει τα δώρα του σε μικρά και μεγάλα παιδιά.



Από πράσινες γιρλάντες έως εκθαμβωτικά λαμπάκια - και, φυσικά, κάλτσες να κρέμονται περήφανα - η διακόσμηση στο τζάκι είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να μπείτε στο πνεύμα των Χριστουγέννων, ακόμη κι αν δεν έχετε στολίσει ακόμα δέντρο.


Χριστουγεννιάτικες ιδέες για να στολίσετε το τζάκι σας
Pic: Freepic

Δεδομένου ότι όλοι χρειαζόμαστε λίγη επιπλέον χαρά στη ζωή μας τη δεδομένη χρονική στιγμή, ψάξαμε στο Instagram για να βρούμε τις ομορφότερες, πιο λαμπερές, χριστουγεννιάτικες ιδέες για διακόσμηση στο τζάκι.



Κλασικά σε πράσινες και κόκκινες αποχρώσεις


Η πράσινη γιρλάντα σε συνδυασμό με τα κόκκινα διακοσμητικά είναι χαρακτηριστική των Χριστουγέννων και φωνάζει «Καλά Χριστούγεννα» από μακριά.



Προαιρετικά μπορείτε να ταιριάξετε το δέντρο σας με την γιρλάντα, συμπληρώνοντας κόκκινες κορδέλες από βελούδο σε όλα τα κλαδιά.



Διακοσμήστε την κορυφή με στεφάνι


Στεφάνια, καμπανάκια, κουκουνάρια, κάλτσες, τα πάντα μπορούν να δώσουν μια χριστουγεννιάτικη πινελιά σε ένα τζάκι. Δεν υπάρχουν όρια σε αυτά που μπορείτε να κάνετε στο ράφι, είτε είστε φαν του μινιμαλισμού είτε όχι.



Για την κορυφή όμως, επιλέξτε ένα στεφάνι από μεικτά πράσινα στοιχεία που φέρνουν τα στοιχεία της φύσης.



Τζάκι σε στιλ αγροικίας με ξύλινα στοιχεία


Η αλήθεια είναι πως τα φετινά Χριστούγεννα θα θέλαμε να τα περάσουμε σε ένα απομακρυσμένο χωριό, μέσα σε ένα χιονισμένο τοπίο και σε μια ατμόσφαιρα ρομαντική.


Όσο όμως ο κορωνοϊός μας κρατάει στη βάση μας, μπορούμε να δώσουμε στο τζάκι μας μια ρουστίκ διακόσμηση για ένα διαφορετικό σκηνικό.



Τι θα λέγατε να κρεμάσετε πλεκτές κάλτσες με ξύλινες πινακίδες για κάθε μέλος της οικογένειάς σας; Ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά της ρουστίκ διακόσμησης, είναι η χρήση φυσικών υλικών. Αυτό σημαίνει πολλά ξύλα και πέτρες και υφάσματα όπως λινάτσα και πλεκτά.



Ουδέτερες αποχρώσεις στο τζάκι


Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ουδέτερες αποχρώσεις για αυτή την ουδέτερη σεζόν αντί για το συνηθισμένο κόκκινο και πράσινο.



Μας αρέσει πολύ αυτή η ασπρόμαυρη διακόσμηση με τις γήινες σε χρώματα κάλτσες, τη γιρλάντα με λευκές νιφάδες και τα λευκά φωτάκια. Εξίσου καλή ιδέα και ο πίνακας με ένα μήνυμα για τα Χριστούγεννα, για την κορυφή στο τζάκι.



Μικρή συλλογή χριστουγεννιάτικων δέντρων


Δείξτε τη συλλογή σας από λαμπερά, πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα δέντρα, παρουσιάζοντάς τα με υπερηφάνεια στο ράφι που υπάρχει περιμετρικά στο τζάκι.



Ολοκληρώστε τη διακόσμηση με χριστουγεννιάτικα στολίδια και μια όμορφη γιρλάντα πάνω από τις κάλτσες που θα κρέμονται.




Μια cozy χριστουγεννιάτικη γωνιά στο τζάκι


Κάντε το τζάκι σας να μοιάζει σαν μια γωνιά απόδρασης , διακοσμώντας το με κόκκινα, άσπρα και πράσινα χριστουγεννιάτικα δέντρα, κίτρινα φωτάκια, ένα πράσινο στεφάνι και πολλά κεριά.





Το μινιμαλίστικο τζάκι


Δημιουργήστε μια μινιμαλιστική ατμόσφαιρα στολίζοντας το τζάκι με μια πράσινη γιρλάντα, λευκές κάλτσες, χρυσά και λευκά κηροπήγια και όμορφα χρυσά κουδουνάκια.




Με κάλτσες σαν νιφάδες από χιόνι στο τζάκι


Είναι ολοφάνερο πως έχουμε μια αδυναμία στη ρουστίκ διακόσμηση.


Αναδείξτε το τζάκι σας διακοσμώντας το με λευκές συνθετικές γούνινες κάλτσες που παραπέμπουν σε χιόνι και γενικότερα χειμωνιάτικο σκηνικό, από τη μια πλευρά, και από την άλλη κρεμάστε ξύλινα διακοσμητικά.

Ολοκληρώστε τη διακόσμηση με μια πράσινη γιρλάντα στο ράφι και ζεστά υφάσματα, φαναράκια και μια μίνι εστία από δέντρα.



Το...φρέσκο τζάκι


Τέλος μια απίθανη χριστουγεννιάτικη ιδέα είναι να διακοσμήσετε το τζάκι σας με φρέσκα ή και αποξηραμένα πορτοκάλια.



Τοποθετήστε μια πράσινη γιρλάντα και κρεμάστε πάνω μικρές φέτες από αποξηραμένα πορτοκάλια.



Εκτός από όμορφο σκηνικό, έχει και πολύ ωραία μυρωδιά.


Βιολέττα Αθανασιάδου

δημοσιογράφος



 

Πηγή: iefimerida

bottom of page