top of page

Στολισμός με φωτάκια στο σπίτι μας!

Έγινε ενημέρωση: 4 Ιαν 2021


Στολισμός με φωτάκια στο σπίτι μας!
Φωτό: Unsplush / by Nong Vang

Τα λαμπάκια είναι must στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού μας αφού από μόνα τους δίνουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα σε ένα δωμάτιο.


Γιατί λοιπόν να μην συνδυάσετε δύο ή τρία (ή και περισσότερα) σχέδια από λαμπάκια; Εξυπακούεται πως δημιουργούν μια ρομαντική ατμόσφαιρα και έξω, στη βεράντα ή τον κήπο.


Έχουμε συγκεντρώσει κάποιες λαμπερές και εορταστικές ιδέες για διακόσμηση με λαμπάκια που ταιριάζουν σε όλα τα γούστα και τα ντεκόρ, από μινιμαλιστικά έως πληθωρικά.



Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια στη κουζίνα


Η κουζίνα είναι ενδεχομένως το πιο παραμελημένο δωμάτιο του σπιτιού όταν πρόκειται για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Ένας πολύ απλός τρόπος για να φέρετε τα Χριστούγεννα στην κουζίνα σας είναι να την στολίσετε με τα λαμπάκια. Περάστε τα γύρω από τα ντουλάπια, τα ανοιχτά ράφια ή το παράθυρο.



Μπορείτε επίσης να πάρετε μερικές πράσινες γιρλάντες και να περάσετε εκεί τα λαμπάκια. Απλό αλλά εξαιρετικό αποτέλεσμα.



Λαμπάκια πάνω στο τραπέζι


Δώστε μια χριστουγεννιάτικη πινελιά στο τραπέζι σας προσθέτοντας μια σειρά από λαμπάκια στο κέντρο.



Ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε, μπορείτε να τα περάσετε ανάμεσα από κεριά, πιάτα με αποξηραμένα λουλούδια και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά που έχετε πάνω στο τραπέζι σας.



Γεμίστε μπουκάλια με λαμπάκια



Ήρθε η ώρα να πιάσουν τόπο τα άδεια μπουκάλια από κρασί ή μπύρες. Κάντε μια τρύπα στο πάτο ενός μπουκαλιού και περάστε μια σειρά από λαμπάκια μέσα. Αν μάλιστα συνδυάσετε περισσότερα από ένα μπουκάλι, το θέαμα θα είναι πολύ εντυπωσιακό.



Μία εύκολη εναλλακτική είναι τα βάζα από μαρμελάδες!


Στολισμός με φωτάκια στο σπίτι μας!
Φωτό: Unsplush / by Natalia Y


Λαμπάκια και στο υπνοδωμάτιο


Τώρα μάλιστα είναι η ιδανική εποχή να εντάξετε τα λαμπάκια στο υπνοδωμάτιο σας, αφού εκτός από εορταστικά, είναι και ρομαντικά ενώ αν το επιθυμείτε μπορείτε να τα κρατήσετε ως βασικό κομμάτι της διακόσμησης.



Το μόνο που έχετε να σκεφτείτε είναι το μέρος που θα πρωταγωνιστήσουν. Μια καλή ιδέα είναι να δημιουργήσετε ένα περίγραμμα με λαμπάκια ψείρες στον καθρέφτη σας για να δημιουργήσετε ένα μαγικό εφέ και έναν υπέροχο απλό και ήρεμο φωτισμό ή να τα περάσετε γύρω από το κεφαλάρι του κρεβατιού.



Διακοσμήστε τις σκάλες με λαμπάκια


Αρκούν λίγα φώτα για το αλλάξει το κλίμα και να γίνει χριστουγεννιάτικο ακόμη και στη σκάλα. Και δεν εννοούμε μόνο την κουπαστή μιας εσωτερικής σκάλας ενός σπιτιού.

Εννοούμε την κλασική σκάλα, τη μεταλλική, την ξύλινη, την μπαμπού, που υπάρχει σε κάθε σπίτι ως εργαλείο για δουλειές.



Τα τελευταία χρόνια στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση οι σκάλες αυτές γίνονται κεντρικό στοιχείο. Και το αποτέλεσμα είναι συνήθως εντυπωσιακό με λίγα λαμπάκια.



«Γράψτε» με λαμπάκια μια φράση που σας εκφράζει


Επίσης ιδανικό για το υπνοδωμάτιο ή το παιδικό δωμάτιο.

Επιλέξτε μια εμπνευσμένη λέξη και σχηματίστε την με τα λαμπάκια σε έναν κενό τοίχο της κρεβατοκάμαράς σας. Το αποτέλεσμα θα είναι παραμυθένιο.



Ή ενναλακτικά περάστε λαμπάκια γύρω από έναν χριστουγεννιάτικο πίνακα του υπνοδωματίου σας.


Τα καταστήματα με εποχιακά είδη είναι ανοιχτά. Στο δήμο του Μαραθώνα θα βρεις χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και διακοσμητικά στα περισσότερα σουπερ μαρκετ.


Βιολέττα Αθανασιάδου

Δημοσιογράφος


 

Πηγή: iefimerida

bottom of page