top of page

Γαλλικό brunch στο “La Veranda”| παραλία Νέας Μάκρης

Έγινε ενημέρωση: 3 Ιαν

Σε μια γωνιά της Νέας Μάκρης, κάτω από τον γαλάζιο ουρανό και με θέα τη γαλήνια θάλασσα, βρίσκεται το "La Veranda", ένας χώρος που συνδυάζει τη γοητεία της εξωτερικής βεράντας με το ζεστό εορταστικό πνεύμα. Η ατμόσφαιρα εκπέμπει μια αίσθηση οικειότητας, ενώ η εσωτερική βεράντα προσφέρει την ευκαιρία για ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης με θέα το λιμανάκι. Η επιλογή του μαγαζιού ως ένα χώρο cafe, bar και resto, αποτυπώνει τη μοντέρνα προσέγγιση των ιδιοκτητών.


Brunch στο La Veranda


Το ταξίδι μας στις γεύσεις του “La Veranda” ξεκίνησε με το κροκ μαντάμ, ένα πιάτο που φιλοδοξεί να συνδυάσει τον κλασικό χαρακτήρα της γαλλικής κουζίνας με την πρακτικότητα και την απολαυστική εμπειρία ενός brunch. Το τραγανό ψωμί αναδεικνύει την πλούσια γεύση των τυριών, του μπέικον και του αυγού, δημιουργώντας ένα απολαυστικό σάντουιτς με έντονες γευστικές νότες. Η συνοδευτική πράσινη σαλάτα, εμπλουτισμένη με μουστάρδα και ξίδι βαλσάμικο, προσφέρει μια φρεσκάδα που αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τις γεύσεις του πιάτου.


Ακολούθησε το brunch για δύο, ένα πλούσιο γεύμα που ξεκίνησε με μικρά, αλλά εντυπωσιακά "μπεργκεράκια" από αφράτο ψωμί. Κάθε σάντουιτς περιέκλειε γαλοπούλα, τυρί, δροσερό μαρούλι, ρόκα, ντοματίνια και μαγιονέζα. Στη συνέχεια δοκιμάσαμε μια ζουμερή και γευστική ομελέτα με λιωμένο τυρί, όπου την εξωτερική της επιφάνεια αγκάλιαζε μια φέτα από χοιρινή ωμοπλάτη, προσφέροντας ζουμερές γεύσεις. Το φινάλε του brunch φέρνουν τρία pancakes, με σοκολάτα, μπισκότο oreo, “χιονισμένα” με άχνη ζάχαρη.


Έπειτα δοκιμάσαμε τα “healthy pancakes” που αποτέλεσαν μια εκλεπτυσμένη αλχημεία γεύσης και υγείας. Ήταν ένας εντυπωσιακός πύργος από pancakes, διακοσμημένος με μπουκιές γρανόλας, φράουλες, κεράσια, μύρτιλα και σταφίδες, πασπαλισμένος με άχνη ζάχαρη. Αυτός ο χορταστικός συνδυασμός απέπνεε αρώματα και γεύσεις από τα φρούτα, ενώ παράλληλα πρόσφερε μια υγιεινή πρόταση διατροφής.


Τα healthy pancakes στο La Veranda
Τα healthy pancakes στο La Veranda | Φωτ.: Μιχάλης Βλαστάκης

Τέλος, δοκιμάσαμε το banofee, αποτελούμενο από μπισκότο, το οποίο λειτούργησε ως ιδανική βάση για μια πλούσια σύνθεση από σαντιγί, κρέμα καραμέλας και κομμάτια μπανάνας. Αυτό το γλυκό ήταν “στολισμένο” με μια στρώση άχνης ζάχαρης, τριμμένου μπισκότου και προσέφερε μια δροσερή αίσθηση γλυκύτητας.


Το banofee στο La Veranda
Το banofee στο La Veranda | Φωτ.: Μιχάλης Βλαστάκης

Το "La Veranda" αποτελεί μια ιδανική επιλογή για μια χαλαρή απόδραση, ενώ προσφέρει μια αίσθηση απομόνωσης από το καθημερινό άγχος, απολαμβάνοντας ένα ήρεμο brunch. Oι ιδιοκτήτες, μας ενημέρωσαν ότι οι περισσότερες πρώτες ύλες είναι φρέσκες ενώ τα ψωμιά και τα croissant εισάγονται κατεψυγμένα από την Γαλλία αποκλειστικά για το "La Veranda".


Παναγιώτης Τσαχτσίρης


La Veranda

Το "La Veranda" βρίσκεται στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 2 & Λεωφόρος Ποσειδώνος στην παραλία της Νέας Μάκρης. Το brunch είναι διαθέσιμο τις καθημερινές και το Σάββατο από τις 9:30 το πρωί μέχρι τη 13:30 το μεσημέρι, ενώ το βραδινό μενού ξεκινάει από τις 18:00 το απόγευμα. Την Κυριακή το brunch λειτουργεί από τις 9:30 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2294306129 

 

Ευχαριστούμε τον εθελοντή του WLM, Μιχάλη Βλαστάκη για το φωτογραφικό υλικό.






la veranda nea makri


bottom of page