top of page

Christmas Market | τοπικοί παραγωγοί & καλλιτέχνες στο οινοποιείο Ζεγγίνης

Έγινε ενημέρωση: 15 Δεκ 2023

Αυτές τις γιορτές θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στον Μαραθώνα κάτι μοναδικό! Το 1ο Christmas Market θα παρουσιάσει προϊόντα τοπικών παραγωγών και δημιουργίες καλλιτεχνών της περιοχής μας, για να σας λύσει τα χέρια και να σας «ετοιμοπαραδόσει» τα πιο ιδαίτερα δώρα! Η διήμερη εκδήλωση θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο 16-17 Δεκεμβρίου στον πανέμορφο χώρο εκδηλώσεων του Οινοποιείου Ζεγγίνης και σας παραθέτουμε αλφαβητικά τους συμμετέχοντες ενώ στο τέλος θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.


Ζήστε τη χαρά στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαραθώνα! Μοναδικά χειροποίητα δώρα, οινογευσία - γευσιγνωσία και πολλές δραστηριότητες για παιδιά - μια γιορτινή ημέρα για όλη την οικογένεια! We Love Marathon


Christmas Market
1ο Christmas Market | Σχεδιασμός αφίσας από την Μάρα Μανωλακάκη


Μελισσοκομείο Αποσπόρη


Το Honey farm Μελισσοκομία Αποσπόρη βρίσκεται στην περιοχή Βρανά στο Μαραθώνα και δραστηριοποιείται στα εκπαιδευτικά προγράμματα και στις γευσιγνωσίες μελιού. Για τις γιορτινές αυτές μέρες μας έχουν ετοιμάσει δώρα από διαφορετικές ποικιλίες μελιού της παραγωγής τους, συνοδευόμενα με χριστουγεννιάτικα κεράκια από μελισσοκέρι, είτε με χριστουγεννιάτικα σαπουνάκια με γλυκερίνη και μέλι ανθέων, είτε με τις ενυδατικές κεραλοιφές με άρωμα πούδρας και τριαντάφυλλου!




Ενυδατικές κεραλοιφές με άρωμα πούδρας και τριαντάφυλλου
Ενυδατικές κεραλοιφές με άρωμα πούδρας και τριαντάφυλλου από τα Μελισσοκομία Αποσπόρη

Στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά θα μπορούμε να δοκιμάσουμε το μέλι και να αποφασίσουμε εν τέλει ποιο είναι το αγαπημένο μας προτού το αγοράσουμε!



Χριστουγεννιάτικα κεράκια από καθαρό μελισσοκέρι
Χριστουγεννιάτικα κεράκια από καθαρό μελισσοκέρι Αποσπόρη


Ανθοπωλείο Άνοιξη - συνθέσεις λουλουδιών


Το ανθοπωλείο «Άνοιξη» εδρεύει στην πλατεία Μαραθώνα. Το διήμερο της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς θα μας ετοιμάσει ειδικές χριστουγεννιάτικες συνθέσεις που θα αποτελούν ιδανικά δώρα για τις γιορτές.


Ανθοπωλείο Άνοιξη - συνθέσεις λουλουδιών


Art Marque - Κεραμικά


Aπο το 2018 στη Νέα Μάκρη, δημιουργήθηκε ένας χώρος δραστηριοτήτων και μάθησης, το εργαστήρι κεραμικής Art Marque.


Γούρια και διακοσμητικά κεραμικά
Γούρια και διακοσμητικά κεραμικά | Art Marque

Η ωραία και χαλαρωτική αίσθηση της επαφής με τον πηλό και η ευεξία που δημιουργεί, προσελκύει όλο και περισσότερους στο τραπέζι της δημιουργίας. Στο Christmas Market θα υπάρχουν διαθέσιμες πολλές κεραμικές δημιουργίες όπως γούρια, ρόδια και χρηστικά σκεύη.


κεραμικά

Επίσης το Σάββατο στις 14:00 - 16:00 θα πραγματοποιηθεί το «Ατελιέ Πηλοπλαστικής» για παιδιά και ενήλικες όπου θα υπάρχει ελεύθερη συμμετοχή. Εναλλακτικά μπορούμε να δηλώσουμε συμμέτοχή με 5€ για να ζωγραφίσουμε τη δική μας πήλινη κούπα (για εμάς ή για δώρο!), την οποία θα παραλάβουμε από το εργαστήρι της Art Marque κατόπιν τελικής επεξεργασίας.


Blossom Drops by Alexandra - Fine Dotting Art (πορσελάνη)


Μοναδικά αντικείμενα διακόσμησης από χειροποίητη πορσελάνη, ζωγραφισμένα στο χέρι με την τεχνική της σταγόνας. Η τέχνη του Dotting Art έχει τις ρίζες της στους Αβορίγινες της Αυστραλίας. Όλα ξεκινούν από ένα κύκλο που αντιπροσωπεύει την ολότητα και την αρμονία της ψυχής και του σώματος. Καθεμία σταγόνα, ακόμη και η μικρότερη είναι εξίσου σημαντική για το τελικό αποτέλεσμα.


Blossom Drops by Alexandra - Fine Dotting Art

Τα χρώματα και τα σχέδια των δημιουργιών της Αλεξάνδρας Μακρή είναι εμπνευσμένα από ελληνικά στοιχεία. Σκοπός τους όπως μας εξηγεί η καλλιτέχνιδα δεν είναι να αποτελέσουν ένα κοινότυπο διακοσμητικό, αλλά συνδυάζοντας αρμονικά εικόνα και αφή, να δώσουν μια πινελιά τέχνης στον χώρο μας. Δημιουργίες της φιλοξενούνται στο πωλητήριο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά ενώ το εργαστήρι της βρίσκεται στο Νέο Βουτζά.


Blossom Drops by Alexandra - Fine Dotting Art

Ειδικά σχεδιασμένες χριστουγεννιάτικες προτάσεις από την καλλιτέχνιδα Αλεξάνδρα Μακρή, θα βρούμε αποκλειστικά στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά αυτό το ΣΚ!


Γεροδήμου Βαρβάρα - ζωγράφος


Η Βαρβάρα Γεροδήμου είναι μια Ελληνίδα ζωγράφος γεννημένη το 1959 στην Πολωνία με πλούσια και μακροχρόνια καλλιτεχνική σταδιοδρομία. Στα πρώτα δημιουργικά της χρόνια χρησιμοποιεί μία σειρά μικτής τεχνικής, πλούσια σε διακοσμητικά στοιχεία, η οποία βασίζεται στο λάδι και το χρυσό μεταλλικό χρώμα και μικρά έργα πάνω σε μάρμαρο αυτής της σειράς, θα μας παρουσιάσει η καλλιτέχνιδα στο Christmas Market.


Ρόδι ζωγραφισμένο πάνω σε μαρμάρινη πλάκα από την ζωγράφο Βαρβάρα Γεροδήμου
Ρόδι ζωγραφισμένο πάνω σε μαρμάρινη πλάκα από την ζωγράφο Βαρβάρα Γεροδήμου

Η Βαρβάρα Γεροδήμου είναι μέλος του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών και βραβεύτηκε με το χρυσό μετάλλιο στην πανελλαδική έκθεση στο Ζάππειο. Η ιστορία της περιλαμβάνει ατομικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις όπως Salon Des Surindependants at Galeri Rose Croix A.M.O.R.C, XXV Salon Rencontres at the Mantes Jolies Museum, Salon d’Automne at Grand Palais στο Παρίσι (1992-1993) και η Μπιενάλε του Πεκίνου (2008, 2010, 2015, 2019) ενώ έχει συνεργαστεί και με πολλές γκαλερί.



Το συλλεκτικό επιτοίχιο ημερολόγιο της ζωγράφου Βαρβάρας Γεροδήμου
Το συλλεκτικό επιτοίχιο ημερολόγιο της ζωγράφου Βαρβάρας Γεροδήμου θα είναι διαθέσιμο στο Christmas Market

Διατηρεί το ατελιέ της στο Σχινιά τα τελευταία περίπου 20 χρόνια και πραγματοποιεί εργαστήρι ζωγραφικής για ενήλικες στο γραφείο του Συνεταιρισμού Δικαστικών Υπαλλήλων και ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδάκια στο ατελιέ της. Το διήμερο της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης από τις 12:00 έως τις 13:00 θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι ζωγραφικής, με ελεύθερη συμμετοχή των παιδιών.


Elaia Spa - Κεριά & φυσικά προϊόντα περιποίησης


καλλυντικά elaia spa
Καλλυντικά Elaia Spa | Φωτ.: Σάντρα Μεταξάς

Η Elaia Spa Labs είναι μια ιδέα που γεννήθηκε τρείς γενιές πριν, με σκοπό να φέρει πιο κοντά μας, φυσικά προϊόντα περιποίησης σώματος. Από τη φυτική ακατέργαστη Αιγυπτιακή λούφα που προέρχεται από καρπό κολοκύθας, το θαλασσινό σφουγγάρι, τα φυτικά αρωματικά κεριά, μέχρι και καλλυντικά που δημιουργούν με βάση φυσικές πρώτες ύλες για την αναζωογόνηση της επιδερμίδας!


κεριά elaia spa
Αρωματικά κεριά Elaia Spa | Φωτ.: Σάντρα Μεταξάς

Πριν 3 χρόνια η έδρα της Elaia Spa μεταφέρθηκε στη Λ.Μαραθώνος στη Νέα Μάκρη. Όλα τα προϊόντα είναι δικής τους παραγωγής. Μητέρα και κόρη θα είναι παρούσες στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά για να μας εξυπηρετήσουν και να μας εξηγήσουν τις μοναδικές ιδιότητες του κάθε προϊόντος.


Elli Karmoiri Jewellery - Κόσμημα


Η σχεδιάστρια κοσμημάτων Έλλη Καρμοίρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νέο Βουτζα, σπούδασε στη Σύρο στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων και έκανε το μεταπτυχιακό της στο Μιλάνο στην Domus Academy επάνω στο Product Design. Για ένα χρόνο εργάστηκε επάνω στο φωτισμό και πλέον έχει αφοσιωθεί στον σχεδιασμό κοσμημάτων.


κόσμημα χρυσό

Την δική της σειρά την ξεκίνησε πριν 3 χρόνια πριν, διατηρώντας το εργαστήρι της στο Νέο Βουτζά. Στο Christmas Market θα βρείτε κοσμήματα κυρίως από ασήμι και επιχρυσωμένα ενώ θα υπάρχουν και ορισμένα σε μπρούτζο.


σκουλαρίκια


Οινοποιείο Ζεγγίνης - κρασιά


Η οικογένεια Ζεγγίνη είναι καλλιεργητές αμπελιών εδώ και τρεις γενιές. Οι αμπελώνες του οινοποιείου βρίσκονται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Ραμνούντα, στον Μαραθώνα. Εκεί καλλιεργούνται οι ποικιλίες Σαββατιανό, Ασύρτικο και Chardonnay για το λευκό κρασί τους και οι ποικιλίες Αγιωργίτικο και Merlot για το κόκκινο κρασί.



Κρασιά Ζεγγίνη σε εορταστική συσκευασία
Κρασιά Ζεγγίνη σε εορταστική συσκευασία | Φωτ.: Σάντρα Μεταξάς

 Στο Οινοποιείο Ζεγγίνη καταλογίζονται περίπου 200 στρέμματα, τα οποία βρίσκονται παράλληλα σε περιοχή Πιστοποιημένης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) Αττικής, λόγω της αρχαιότητας του τόπου. Καλλιεργούνται τόσο νεαρότερα αμπέλια που έχουν φυτευτεί το 2006, όσο και άλλα παλιότερα που έχουν φυτευτεί από τη δεκαετία του 1970 ή το 1980. Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιείται οινογευσία και θα μπορούμε να αγοράσουμε τα αγαπημένα μας κρασιά σε όμορφα κουτιά δώρων.


Maletsikas Christos - 3D εκτυπωμένες δημιουργίες


Ο Χρήστος Μαλέτσικας τα τελευταία χρόνια ζει στη Νέα Μάκρη και δραστηριοποιείται έντονα εθελοντικά στην περιοχή μας όντας εθελοντής του We Love Marathon τα τελευταία 4 χρόνια. Μια καλλιτεχνική του αδυναμία είναι το 3d printing και ειδικά για το Christmas Market μας ετοίμασε χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά είδη τυπωμένα 3D, όπως σπιτάκια, Άγιους Βασίληδες και ταράνδους!


3d printing εκτύπωση

Η τρισδιάστατη εκτύπωση (3D printing) είναι μια μέθοδος προσθετικής κατασκευής στην οποία κατασκευάζονται αντικείμενα μέσω της διαδοχικής πρόσθεσης επάλληλων στρώσεων υλικού. Η 3D εκτύπωση επιτρέπει στους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν αντικείμενα που θα ήταν εξαιρετικά δύσκολα, δαπανηρά, ή χρονοβόρα με την εντατική χρήση παραδοσιακών μεθόδων. Στη διήμερη εκδήλωση θα πραγματοποιείται live 3d εκτύπωση και θα μπορούμε να δούμε από κοντά τη δυναμική αυτής της τεχνολογίας!


3d εκτύπωση χριστουγεννιάτικος στρατιώτης εκτυπωμένος σε 3d


Christmas Market - Χριστουγεννιάτικη Αγορά


Η εκδήλωση αποτελεί μία πρωτοβουλία του Οινοποιείου Ζεγγίνης, με τη θερμή υποστήριξη του We Love Marathon και στόχο έχει την ενίσχυση των παραγωγών και των καλλιτεχνών του δήμου Μαραθώνα. Μαζί με τους συμμετέχοντες που προαναφέραμε, διοργανώνουν μια Χριστουγεννιάτικη Αγορά, γεμάτη χαρά, διασκέδαση και χειροποίητα δώρα!


Σάββατο 16 Δεκεμβρίου και Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, ώρες 11:00-18:00



Η είσοδος είναι 5€ ενώ για παιδιά κάτω των 12 ετών είναι δωρεάν

Η είσοδος περιλαμβάνει γευσιγνωσία και finger food. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας, θα δοκιμάσουμε τα κρασιά του οινοποιείου Ζεγγίνη όπως το Chardonnay, το Ασσύρτικο, το Σαββατιανό, το Αγιωργήτικο και το Ροζέ τους με αναλυτική επεξήγηση από την οινολόγο Χρυσάνθη Ζεγγίνη τα οποία θα συνοδεύονται από εκλεκτά συνοδευτικά.



Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από εορταστική μουσική και πολύ καλή διάθεση! Αναλυτικότερα δείτε παρακάτω το πρόγραμμα.


Διήμερο εορταστικό πρόγραμμα


Σάββατο 16/12


  • 12:00 - 13:00 Ατελιέ Ζωγραφικής με την ζωγράφο Γεροδήμου Βαρβάρα. Ελεύθερη συμμετοχή για ζωγραφική μίας ομαδικής καλλιτεχνικής δημιουργίας μεγάλων διαστάσεων πάνω σε καβαλέτο - μόνο για παιδιά.

  • 14:00 - 16:00 Ατελιέ Πηλοπλαστικής από την Artmarque. Ελεύθερη συμμετοχή για πηλοπλαστική ή δήλωση συμμετοχής 5€ για ζωγραφική και δημιουργία κούπας, την οποία οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν από το εργαστήρι κατόπιν ψησίματος.

Κυριακή 17/12


  • 12:00 - 13:00 Ατελιέ Ζωγραφικής με την ζωγράφο Γεροδήμου Βαρβάρα. Ελεύθερη συμμετοχή για ζωγραφική μίας ομαδικής καλλιτεχνικής δημιουργίας μεγάλων διαστάσεων πάνω σε καβαλέτο - μόνο για παιδιά.

  • 13:00 - 13:30 Παρουσίαση Χορού από το Dance Vibes VS της σχολής Ν.Μάκρης Okyrroi Dance Studio. Η Βίκυ και ο Σωτήρης θα χορέψουν ένα ποτ πουρι χριστουγεννιάτικων τραγουδιών και θα μας ξεσηκώσουν!

  • 13:30 Θα υποδεχτούμε τον Αη Βασίλη ο οποίος θα φωτογραφηθεί με τα παιδάκια και θα μοιράσει γλυκές εκπληξούλες.


Dance Vibes VS



Τηλ: 2294067494

Δωρεάν άνετο πάρκινγκ


ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: WE LOVE MARATHON

bottom of page