top of page

Diomas | Ελληνική μόδα με έδρα τη Νέα Μάκρη {συνέντευξη}

Έγινε ενημέρωση: 24 Μαρ 2023

Συναντήσαμε την Σμαρώ Βλαβιανού και την Αθηνά Δερδεμέζη στo Showroom της Diomas στη Νέα Μάκρη για να μας αποκαλύψουν τι κρύβεται πίσω από τη χαρακτηριστική μπλε πόρτα της Σαράφη 32!

Diomas | Ελληνική μόδα με έδρα τη Νέα Μάκρη {συνέντευξη}

Μαμά και κόρη ξεκίνησαν δυναμικά την ασχολία τους με το ρούχο το 2020 αρχικά ιδρύοντας το eshop 2mas και κάνοντας στη συνέχεια με rebranching και την ίδρυση του Diomas το 2022.


Diomas | Ελληνική μόδα με έδρα τη Νέα Μάκρη

Το 2mas είναι λιανική με μία capsule collection με summer streetwear. Το Diomas είναι χονδρική και αποτελεί πλέον την κύρια δραστηριότητά τους καθώς προμηθεύουν την κολεξιόν τους όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.


Οι δημιουργίες


Α.Δ.«Τα πάντα είναι ελληνικά μας. Οι συνεργάτες μας που μας παρέχουν τις πρώτες ύλες, τα υφάσματα δηλαδή είναι από την Ελλάδα, πράγμα πολύ δύσκολο καθώς οι ελληνικές βιοτεχνίες είναι πλέον πολύ λίγες... Δυσεύρετο το ελληνικό πανί. Το ελληνικό βαμβάκι, το ελληνικό λινό είναι μοναδικό και άριστης ποιότητας.


Diomas | Ελληνική μόδα με έδρα τη Νέα Μάκρη

Παρά τις δυσκολίες επιμένουμε ελληνικά. Διαλέγουμε τα υφάσματα από προμηθευτές στην Αττική. Μετά τα υφάσματα απόστέλλονται και ράβονται στην Πάτρα και τέλος βάφονται στην Αριδέα με φυσικές βαφές. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και τα κόστη αρκετά υψηλά αλλά παρ'όλα αυτά προσπαθούμε να κρατάμε τις τιμές μας χαμηλές και ανταγωνιστικές.

Diomas | Ελληνική μόδα με έδρα τη Νέα Μάκρη

Η χονδρική είναι διαθέσιμη πλέον στα ελληνικά νησιά αλλά και στο εξωτερικό όπως στη Μαγιόρκα, Düsseldorf και Dubai.»


Η έδρα μας είναι στη Νέα Μάκρη και θα παραμείνει εδώ


Θ.Δ.«Εμείς εδώ ζούμε και εδώ αποφασίσαμε να κάνουμε την έδρα της επιχείρησής μας, κάτι που σκοπεύουμε να κρατήσουμε. Η αλήθεια είναι ότι όλο το βάρος της δουλειάς είναι στην Αθήνα αλλά μας αρέσει ο τρόπος ζωής εδώ. Είναι μια δουλειά που κάνουμε με πάθος και μεράκι και εδώ έχουμε τις ιδανικές συνθήκες για έμπνευση και δημιουργία - αγαπάμε Μαραθώνα και δεν μπήκαμε καν στη διαδικασία να σκεφτούμε να κάνουμε την έδρα μας αλλού.

H κολεξιόν μάλιστα εμπνέεται πολύ από την περιοχή μας: η θάλασσα, η φύση, το λιμάνι, τα αρχαία.»


Diomas | Ελληνική μόδα με έδρα τη Νέα Μάκρη {συνέντευξη}

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη και ανυπομονούμε για τις νέες σας δημιουργίες. Καλή επιτυχία!


Δες παρακάτω επιλεγμένα κλικς από την κολεξιόν της Diomas



Σόνια Γεροδήμου


 


Το φωτογραφικό υλικό της συνέντευξής, είναι της εθελόντριας φωτογράφου μας Σάντρα Μεταξάς.



bottom of page