top of page

«Ο δρόμος των αμπελώνων» | εκδηλώσεις Μήνα Μαραθωνίου Δρόμου

Ένα προπονητικό τρέξιμο 11 ή 22 χιλιομέτρων στους αμπελώνες του Ραμνούντα σε συνδυασμό με μια γιορτή στο Οινοποιείο Ζεγγίνης με κρασί, φαγητό και μουσική!


Αμπελώνες στον Ραμνούντα
Αμπελώνες στον Ραμνούντα | Φωτ.: Γιώργος Μητρόπουλος

Το ιστορικό οινοποιείο, βαθιά συνυφασμένο με την κληρονομιά της περιοχής του Μαραθώνα, γιορτάζει την ίδια αυθεντικότητα και την αντοχή που καθορίζουν αυτόν τον εμβληματικό αγώνα. Μια ξεχωριστή εκδήλωση όπου η πλούσια ιστορία τόσο του Μαραθωνίου όσο και του οικογενειακού οινοποιείου συγκλίνουν.

Σε συνεργασία με το Οινοποιειο Ζεγγίνης, ο Τελμησσός διοργανώνει τον Δρόμο των Αμπελώνων το Σαββατο 04 Νοεμβρίου από τις 12.00. Προσκαλούμε όλο τον κόσμο που αγαπάει τον Μαραθώνιο Δρόμο, τον τόπο μας και το κρασί να έρθει μαζί μας για ένα προπονητικό τρέξιμο από το οινοποιείο έως τους αμπελώνες του στον Ραμνούντα (11 χλμ) και επιστροφή για όποιους το επιθυμούν (22 χλμ). Οι αθλητές θα γνωρίσουν τον αρχαίο αμπελώνα και τις ποικιλίες του με τον βασιλιά Σαββατιανό να κυριαρχεί σε όλη την περιοχή.


Οινοποιείο Ζεγγίνη
Οινοποιείο Ζεγγίνη | Φωτ.: Μιχάλης Βλαστάκης

Στην επιστροφή, μια γιορτή θα περιμένει τους αθλητές στο Οινοποιείο Ζεγγίνης, όπου θα μπορούν να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής και παλαίωσης του κρασιού και να δοκιμάσουν τα κρασιά αλλά και μέλια από τους καλύτερους μελισσοκόμους της περιοχής μας, την Χριστίνα Σακαρίκου (christies cosmetics) και τη Μελισοκομία Αποσπόρη.


Για όσους τρέξουν τα 11 χλμ, θα υπάρχει μεταφορικό μέσο για την επιστροφή τους στο οινοποιείο.


μέλι

Ώρα: Σάββατο 4/11/2023, 11.30-17.00
Τοποθεσία: Οινοποιείο Ζεγγίνης, Λεωφόρος Κάτω Σουλίου 62, Μαραθώνας
Οργάνωση: Οινοποιείο Ζεγγίνης
  • 11:30 - 12:00 Συγκέντρωση δρομέων στο Οινοποιείο Ζεγγίνης

  • 12:00 Εκκίνηση ‘Δρόμος των Αμπελώνων’ – διαδρομή από το Οινοποιείο προς τον Ραμνούντα και επιστροφή. Η διαδρομή είναι προπονητική και περιλαμβάνει την απόσταση 22 χλμ από το Οινοποιείο προς τους αμπελώνες του Ραμνούντα και επιστροφή και απόσταση 11 χλμ από τα αμπελώνες του Ραμνούντα προς το Οινοποιείο. Δηλώστε συμμετοχή εδώ

  • 12:00 - 17:00 Έκθεση τοπικών παραγωγών

  • 14:00 και 15:00 Ξενάγηση στο οινοποιείο και γευσιγνωσία

  • Από τις 14:00 ανοιχτό buffet, «μουσική και free wine»

  • 15:00 - 17:00 μουσική και free wine

Παράλληλα την ίδια μέρα στις 20:30 στα πλαίσια του εορτασμού του Μήνα του Μαραθωνίου Δρόμου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής "Ο Μαραθώνιος μέσα στο χρόνο και μέσα στη ζωγραφική" στις Πολιτιστικές Απόπειρες.


ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: WE LOVE MARATHON
εκδηλώσεις Μήνας Μαραθωνίου Δρόμου


bottom of page