top of page

«Μελιγευσία»: Honey Farm - Μελισσοκομία Αποσπόρη"

Έγινε ενημέρωση: 31 Οκτ 2023

Το κτήμα "Honey Farm - Μελισσοκομία Αποσπόρη," που βρίσκεται μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από το αρχαιολογικό μουσείο του Βρανά, στον Μαραθώνα, μας πρόσφερε μια αξέχαστη εμπειρία!


Εκπαιδευτική κυψέλη με γυαλί
Εκπαιδευτική κυψέλη με γυαλί

Το μελισσοκομείο προσφέρει στους επισκέπτες του αγνά και ποιοτικά μελισσοκομικά προϊόντα, αλλά και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον κόσμο των μελισσών, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, αλλά και σε ενήλικες.

Η παιδική χαρά του μελισσοκομείου Αποσπόρη
Χώρος απασχόλησης για τα παιδιά

Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας με το διδακτικό πρόγραμμα, όπου μας ενημέρωσαν για τη σημαντικότητα των μελισσών, όχι μόνο για την παραγωγή μελιού, αλλά και για τον κρίσιμο ρόλο τους στο περιβάλλον και την ανθρώπινη κοινωνία. Μάθαμε επίσης για την παραγωγή μελιού, πρόπολης και γύρης ως προϊόντα ανθρώπινης κατανάλωσης. Στη συνέχεια, μας οδήγησαν στον χώρο δοκιμής του μελιού και της γύρης. Εκεί, δοκιμάσαμε φρέσκια γύρη και εφτά διαφορετικές ποικιλίες μελιού:

  • Το μέλι ανθέων με πλούσια αρώματα και γλυκιά αλλά απαλή γεύση.

  • Το μέλι από άνθη πορτοκαλιού με έντονο άρωμα εσπεριδοειδών, χρυσαφένιο χρώμα και γλυκιά γεύση.

  • Το μέλι από κουμαριά με πλούσιο καστανοχάλκινο χρώμα και έντονη γεύση.

  • Το μέλι ελάτης με από ελαφρύ καστανό έως σκούρο ή κοκκινωπό χρώμα και έντονη γεύση.

  • Το μέλι από πεύκο με σκούρο καφέ χρώμα κα ελαφρώς γλυκιά γεύση και ιδιαίτερο άρωμα.

  • Το μέλι βαλανιδιάς με έντονο σκούρο χρώμα και ιδιαίτερη πλούσια και μεστή γεύση, αλλά με χαμηλή γλυκύτητα.

  • Το μέλι από θυμάρι με έντονο άρωμα, γλυκιά γεύση και ευχάριστη με ελαφρώς καυστική υπόγευση.

Δοκιμή μελιού
Δοκιμή μελιού

Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τον χώρο συσκευασίας των προϊόντων του μελισσοκομείου και τον χώρο αποθήκευσής τους.


Μπορείς να αγοράσεις επί τόπου τα προϊόντα του μελισσοκομείου

Το μελισσοκομείο "Αποσπόρη" μας προσέφερε μια πλούσια εμπειρία γεμάτη γνώση και γεύσεις. Από τη γνώση για τη ζωή και τη χρησιμότητα των μελισσών έως τις γλυκές γεύσεις των προϊόντων τους, η εμπειρία μας ήταν απλά φανταστική.


Ζωγραφιά σε αληθινή ξύλινη κυψέλη
Ζωγραφιά σε αληθινή ξύλινη κυψέλη

Το κτήμα "Honey Farm - Μελισσοκομία Αποσπόρη," βρίσκετε στην οδό: Αγίου Γεωργίου, Βρανάς 19007. Οι ώρες λειτουργίας τις καθημερινές είναι από τις 4:00 το απόγευμα μέχρι τις 7:30 το απόγευμα, ενώ το Σάββατο λειτουργεί από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 7:00 το απόγευμα. Καλύτερα να επικοινωνήσετε με το μελισσοκομείο στο κινητό τηλέφωνο: 6972502485 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: info@honeyfarm.gr για να κλείσετε ραντεβού. Το κτήμα, διαθέτει για τους μικρούς του φίλους μια παιδική χαρά με τσουλήθρες, ενώ τους παρέχει την ευκαιρία να ζωγραφίσουν πάνω σε πραγματικές κυψέλες. Επιπλέον, υπάρχει αρκετός χώρος στάθμευσης για τους επισκέπτες.


Παναγιώτης Τσαχτσίρης

bottom of page