top of page

Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο στο Πλάσι | Δωρεάν δήλωση συμμετοχής

Έγινε ενημέρωση: 25 Μαΐ 2022

Το Σαββάτο 28 Μαΐου 2022 και ώρα 10:00 - την ώρα εργασίας αρχαιολόγων και φοιτητών, οι "Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα", θα περιηγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο ανασκαφής! Η εκτιμώμενη διάρκεια ξενάγησης είναι δύο ώρες.

Στο Πλάσι υπήρξε ανθρώπινη δραστηριότητα, από τη Νεολιθική εποχή έως και την Ύστερη Αρχαιότητα.

Η Πανεπιστημιακή Ανασκαφή στο Πλάσι Μαραθώνα είναι ερευνητικό πρόγραμμα του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποτελεί την πανεπιστημιακή ανασκαφή του Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης, και σε αυτήν συμμετέχουν όλα τα μέλη ΔΕΠ του Τομέα ανάλογα με την ειδίκευσή τους.


αρχαιολογικό χώρο στο Πλάσι

Ο χώρος είναι επισκέψιμος μόνο τον Μάιο λόγω της ανασκαφής που πραγματοποιείται εκείνο το μήνα από τον Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ανασκαφή στο Μαραθώνα ξεκίνησε τον Μάιο του 2014, αντικαθιστώντας την Πανεπιστημιακή Ανασκαφή στο Διογένειο Γυμνάσιο. Γίνεται κάθε Μάιο στο πλαίσιο του μαθήματος «ΙΑ103: Ανασκαφική, Επεξεργασία Αρχαιολογικού Υλικού και Μουσειολογία», το οποίο είναι υποχρεωτικό για όλους τους φοιτητές που επιλέγουν την κατεύθυνση Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης. Για το λόγο αυτό αποτελεί το βασικό πεδίο πρακτικής άσκησης των υποψήφιων αρχαιολόγων που θα στελεχώσουν μελλοντικά την Αρχαιολογική Υπηρεσία, τα μουσεία και τους φορείς που σχετίζονται με την ανασκαφή, μελέτη και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.



Δήλωση συμμετοχής

Δήλωση συμμετοχής

  • μέσω mail στο filoimouseioumarathona2@gmail.com

  • ή τηλεφωνικά: Δευτέρα/Τρίτη 08:00-13:00 & 18:00-21:00 / Παρασκευή 18:00-21:00 στην κα Λαμπρινή Σουγιά 6976864596 Τετάρτη/Πέμπτη/Σάββατο 08:00-13:00 & 18:00-21:00 στον κ. Νικήτα Βασιλάκη 6974049857


αρχαιολογικό χώρο στο Πλάσι

Σημείο συνάντησης: Ο χώρος της ανασκαφής (είσοδος από οδό Μάχης Μαραθώνος στην παραλία Μαραθώνα).
Χώρος στάθμευσης: Υπάρχει εντός του ανασκάψιμου χώρου και στη συμβολή της Λ.Ποσειδώνος με την οδό Μάχης Μαραθώνος πλησίον της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου.
Οδηγίες προσέγγισης: Ακολουθείτε τη Λ.Μαραθώνος και στρίβετε προς Παραλία Μαραθώνος - Τύμβο Μαραθωνομάχων.
Προσπερνάτε τον Τύμβο και φτάνετε στην πλατεία της Παραλίας Μαραθώνα (απόσταση 1900 m από Λ.Μαραθώνος).
Συνεχίζετε στην παραλιακή Λ.Ποσειδώνος ανατολικά, έχοντας τη θάλασσα δεξιά σας και σε 670 m στρίβετε αριστερά στην οδό Μάχης Μαραθώνος.
Ευθεία στην οδό Μάχης Μαραθώνος στα 240 m από την παραλία είναι ο αρχαιολογικός χώρος. Δες εδώ το σημείο στο google maps. 


bottom of page