top of page

Φυτεύτηκαν 40 βελανιδιές & 10 χαρουπιές στο Βρανά Μαραθώνα | από την ομάδα του WLM και τους συνεργάτες τους {εικόνες & βίντεο}

Έγινε ενημέρωση: πριν από 11 ώρες

Την προηγούμενη Κυριακή 7 Απριλίου πραγματοποιήθηκε άλλη μία περιβαλλοντική δράση του We Love Marathon, μία ιδέα του εθελοντή της, Περικλή Βυλτανιώτη από τα Μαραθώνια Μονοπάτια. Η εθελοντική ομάδα ξεκίνησε στις 10:00 και ολοκλήρωσε τη δενδροφύτευση στις 15:00.


εθελοντές δενδροφύτευση
Οι εθελοντές του We Love Marathon μαζί με τους συμμετέχοντες σε μία αναμνηστική φωτογραφία στο τέλος της δράσης | Φωτ.: Σάντρα Μεταξάς

Αναλυτικότερα φυτεύτηκαν 30 βελανιδιές 2 μέτρων και επιπλέον 10 δενδρύλλια χαρουπιάς και 10 βελανιδιάς στον προαύλιο εξωτερικό χώρο του μοναστηριού σε σημεία που είχαν καεί παλαιότερα από πυρκαγιές. Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή καθώς πάνω από 50 άτομα ήρθαν να βοηθήσουν. Οι εθελοντές έσκαψαν λάκκους, μετέφεραν τα δέντρα στο σημείο φύτευσης, πρόσθεσαν κομπόστ στο έδαφος που θα βοηθήσει τα δέντρα στην ανάπτυξή τους και δημιούργησαν τέλος τις κατάλληλες κοιλότητες για να συγκεντρώνεται το νερό του ποτίσματος.




εθελόντριες WLM
Οι εθελόντριες του WLM, Μάρα και Κλέα με φίλες τους στερεώνουν άλλη μία βελανιδιά! | Φωτ.: Σάντρα Μεταξάς

Όλες οι εργασίες υλοποιήθηκαν υπό την καθοδήγηση των γεωπόνων, της εθελόντριας του WLM Κασσάνδρα Κουσούλη και του συνεργάτη Ιωάννη Γρύλλη, καθώς και της συντονίστριας δράσεων και εθελόντριας WLM Έλλη Κουσούλη. Υπεύθυνη της δράσης ήταν η Σόνια Γεροδήμου που έχει και τη διεύθυνση του We Love Marathon (AMKE We Love People).


εθελοντές we Love marathon
Οι εθελοντές του WLM, Τζέφ, Μαρία και Μαριθέα | Φωτ.: Σάντρα Μεταξάς

zakcret

Όλα κινήθηκαν ομαλά, η ενέργεια ήταν υπέροχη με την ομαδικότητα να αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο. Ευχάριστη έκπληξη ήταν οι οικογένειες που επέλεξαν να φέρουν τα παιδάκια τους, κάνοντας ουσιαστική και πολύ παραγωγική δουλειά σε μορφή παιχνιδιού στη φύση, δημιουργώντας έτσι ευσυνείδητους μελλοντικούς πολίτες!



δενδροφύτευση
Οι εθελοντές επί το έργον! | Φωτ.: Σάντρα Μεταξάς


Η δυναμική παρουσία της νεολαίας του Μαραθώνα που επέλεξε να κοινωνικοποιηθεί στη φύση και να αναλάβει δράση συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ομορφιά του τόπου μας ήταν συγκινητική.


δενδροφύτευση
Άνθρωποι όλων των ηλικιών έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό | Φωτ.: Σάντρα Μεταξάς

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, λειτούργησαν με ομαδικό πνεύμα, χωρίς παράπονα παρά και ζέση για ένα καλύτερο, πιο πράσινο τόπο. Υπεύθυνος εθελοντών πεδίου ήταν ο εθελοντής Κίμωνας Κουσούλης, με άξιους συμπαραστάτες του τους εθελοντές/ομαδάρχες Παναγιώτη Τσαχτσίρη και Δημήτρη Καραμέτα.

gryllis water lillies

Η πυροσβεστική δύναμη των εθελοντών του ΣΕΔΜ βοήθησε δυναμικά με 2 οχήματα για τη μεταφορά εργαλείων και φυτών, καθώς και το πότισμα των δέντρων μετά την ολοκλήρωση της δράσης.


δενδροφύτευση Τζούλια Νόβα
Η εθελόντρια γεωπόνος του WLM Κασσάνδρα Κουσούλη μαζί με την Τζούλια Νόβα και την κορούλα της φυτεύουν μία βελανιδιά δίπλα από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου | Φωτ.: Σάντρα Μεταξάς

Αυτή η σημαντική περιβαλλοντική δράση δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την πολύτιμη στήριξη των χορηγών μας, όπως η Filoterra που μας προμήθευσε τις βελανιδιές, η Zakcret η οποία έντυσε την ομάδα του We Love Marathon και δώρισε τα αναμνηστικά καπελάκια στους συμμετέχοντες, τα φυτώρια Πονηράκης που χάρισαν τις χαρουπιές, η Coffee House που ετοίμασε τα σνακ για τους συμμετέχοντες, το Αρκούδι που έκανε το τραπέζι στους εθελοντές του We Love Marathon, το χρωματοπωλείο ο Πέππας που εξασφάλισε τα γάντια κηπουρικής για τους συμμετέχοντες και τα Gryllis Water Lillies με τον γεωπόνο Ιωάννη Γρύλλη που αφιέρωσε χρόνο για την προετοιμασία και δώρισε κομπόστ για τη δενδροφύτευση. Η Mylonas Farm μας προμήθευσε πολύτιμο κηπευτικό εξοπλισμό.




εθελοντές we Love marathon
Οι εθελοντές πυροσβέστες του ΣΕΔΜ μαζί με τους εθελοντές του WLM | Φωτ.: Σάντρα Μεταξάς

Οι εθελοντές πυροσβέστες του ΣΕΔΜ από τον Μαραθώνα και του ΠΥΣΕΘ από το Νέο Βουτζά θα μεριμνήσουν για το πότισμα των δέντρων το καλοκαίρι.

Γεωπόνος της περιοχής μας, ο οποίος επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του, χάρισε 10 δενδρύλλια βελανιδιάς που φυτεύτηκαν και αυτά την ημέρα της δράσης. Επιπλέον θα επισκέπτεται τακτικά το χώρο για να ελέγχει την εικόνα και την εξέλιξη των φυτών.



Το χειμώνα θα γίνει μία προσπάθεια από το WLM για εύρεση χορηγού με στόχο να περάσουν σωλήνες που θα συνδεθούν με την παροχή νερού που υπάρχει ήδη από το μοναστήρι

Η ηγουμένη του Μοναστηρίου Αγίου Γεωργίου στο Βρανά Μαραθώνα, εμπιστεύτηκε την ομάδα του We Love Marathon και άνοιξε τον υπαίθριο χώρο της μονής διευκολύνοντας στο μέγιστο την όλη διαδικασία.

coffee house

Όλοι οι συμμετέχοντες στη δράση νιώθουμε ότι βάλαμε το λιθαράκι μας και κάναμε αυτό που μπορούσαμε. Δίνοντας το καλό παράδειγμα, ευελπιστούμε πως και άλλοι θα μας ακολουθήσουν, φροντίζοντας όχι μόνο το πράσινο του κήπου τους αλλά και το περιβάλλοντα χώρο. Παράλληλα, απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής μας να απομακρύνουν όλα τα εύφλεκτα υλικά από την οικία τους και να τα απορρίψουν (όχι στο γειτονικό οικόπεδο, αλλά) στους κάδους ανακύκλωσης που υπάρχουν σε επιλεγμένα σημεία του δήμου μας.



Δες στο βίντεο όμορφα στιγμιότυπα από την ημέρα της δράσης | credits Ειρηναίος Ιωαννίδης

bottom of page