top of page

Γευσιγνωσία στο «Εδεσματοπωλείον» | Μια νέα προσθήκη στην «κουζίνα» της Νέας Μάκρης

Το «Εδεσματοπωλείον» αποτελεί ένα γαστρονομικό παράδεισο που τραβά τα βλέμματα και αφήνει ανεξίτηλες εντυπώσεις στους επισκέπτες του, κρυμμένο κοντά στις γαλήνιες ακτές της θάλασσας. Αποτελεί μια πρόσφατη προσθήκη στον κόσμο της γεύσης της Νέας Μάκρης.

Επισκεφτήκαμε το new entry «Εδεσματοπωλείον» στην παραλιακή της Νέας Μάκρης - δοκιμάσαμε το μενού και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας. Από τον γευσιγνώστη Παναγιώτη Τσαχτσίρη

Το Εξωτερικό του «Εδεσματοπωλείον»
Ο εξωτερικός χώρος του «Εδεσματοπωλείον»

Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ δύο διαφορετικών περιβαλλόντων για να απολαύσουν το γεύμα τους. Ο πρώτος είναι ο εξωτερικός χώρος, όπου μπορούν να καθίσουν και να απολαύσουν τη θέα των παραδεισένιων φοίνικων και τη λαμπερή θάλασσα ως φόντο. Εναλλακτικά, μπορούν να επιλέξουν τον άνετο και καλαίσθητα διακοσμημένο εσωτερικό χώρο.


Ο εσωτερικός χώρος του “Εδεσματοπωλείον”
Ο εσωτερικός χώρος του “Εδεσματοπωλείον”

Η διαθεσιμότητα πρόσβασης για άτομα με αναπηρία εξασφαλίζει ότι όλοι, ανεξαρτήτως κινητικότητας, μπορούν να απολαύσουν το νόστιμο φαγητό.


Το όνειρο των ιδιοκτητών ήταν να δημιουργήσουν ένα φιλόξενο χώρο όπου η υψηλή ποιότητα της κουζίνας συνδυάζεται με την προσιτότητα. Η αγάπη τους για τη γαστρονομία αντανακλάται σε κάθε λεπτομέρεια του εστιατορίου, από τον προσεκτικά επιλεγμένο μενού μέχρι τη δέσμευσή τους να χρησιμοποιούν τοπικά προϊόντα.


Το Μενού του «Εδεσματοπωλείον»

Ξεκινήσαμε το ταξίδι στις γεύσεις του «Εδεσματοπωλείον» με τη σαλάτα του εστιατορίου, γνωστή ως "Έδεσμα," η οποία περιλάμβανε φρέσκα τοπικά λαχανικά.

Σαλάτα “Έδεσμα”
Σαλάτα “Έδεσμα”

Στη συνέχεια, απολαύσαμε τις ζουμερές και τέλεια ψημένες γαρίδες.


Γαρίδες ψητές
Γαρίδες ψητές

Έπειτα δοκιμάσαμε τα παστουρμαδοπιτάκια με την τραγανή τους υφή και την εξαιρετική τους γεύση.


Παστουρμαδοπιτάκια
Παστουρμαδοπιτάκια

Ακολούθησαν τα παραδοσιακά θρακιώτικα σουτζουκάκια, σερβιρισμένα με πιτούλες, αλάτι Ιμαλαΐων και μπούκοβο.

Φυσικά, δοκιμάσαμε το λουκάνικο τζουμαγιάς, ένα χωριάτικο λουκάνικο γεμιστό με λιωμένο τυρί και τυλιγμένο σε τραγανό μπέικον, συνοδευόμενο από σάλτσα μελιού. Τέλος, απολαύσαμε το νόστιμο μετσοβίτικο κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα.


Μετσοβίτικο κοτόπουλο
Μετσοβίτικο κοτόπουλο

Η εμπειρία μας στο «Εδεσματοπωλείον» ήταν εξαιρετική. Από το ζεστό και εξυπηρετικό προσωπικό μέχρι τα λαχταριστά πιάτα που σερβίρονται, αυτό το εστιατόριο έχει γρήγορα κατακτήσει την καρδιά των επισκεπτών του.

Εάν βρίσκεστε στη Νέα Μάκρη, ανακαλύψτε το "Εδεσματοπωλείον" στη Λεωφόρο Ποσειδώνος 24. Το εστιατόριο είναι ανοικτό καθημερινά και τα σαββατοκύριακα από τη μία το μεσημέρι (13:00) έως και τις δώδεκα το βράδυ (12:00). Για κρατήσεις, μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 2294 094633.




bottom of page