top of page

Μεσογειακές γεύσεις στο "Μαγέρικο της Σεβαστής"

Έγινε ενημέρωση: 13 Μαρ

Στον πανέμορφο οικισμό του Ζούμπερι βρίσκεται το “Μαγέρικο της Σεβαστής", ένα οικογενειακό, παραδοσιακό ταβερνάκι με επίκεντρο τη μεσογειακή κουζίνα. 

Το «Μαγέρικο της Σεβαστής» ανοίγει τις πόρτες του για να φιλοξενήσει τους επισκέπτες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του. 

Ο εξωτερικός χώρος προσφέρει μοναδικές εικόνες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με τον αστερόσκονο ουρανό ως την ιδανική συνοδεία. 


Εξωτερικός χώρος του "Μαγέρικου της Σεβαστής" | φωτ.: Σάνδρα Μεταξά

Αντίστοιχα, τον χειμώνα, ο εσωτερικός χώρος με το θερμό τζάκι και την παραδοσιακή ξύλινη διακόσμηση προσφέρει μια αίσθηση ζεστασιάς και άνεσης. 

Εσωτερικός χώρος του "Μαγέρικου της Σεβαστής".

Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία μιας στοίβας βαρελιών στον εσωτερικό χώρο, η οποία, πέρα από τον διακοσμητικό της ρόλο, λειτουργεί και ως πηγή κρασιού για τους επισκέπτες, προσδίδοντας μια κοινωνική διάσταση στη γαστρονομική εμπειρία.



Κατά την άφιξή μας, το φιλικό και εξυπηρετικό προσωπικό μας καλωσόρισε και μας κατεύθυνε σε ένα τραπέζι δίπλα στο τζάκι, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για μια ευχάριστη εμπειρία.


Τραπέζι δίπλα στο τζάκι | φωτ.: Σάνδρα Μεταξά

Ξεκινήσαμε τη γευσιγνωσία μας με κομμένα πιτάκια αραβοσίτου, ραντισμένα με ρίγανη και συνοδευόμενα από τυροκαυτερή. Το πιάτο είχε ωραία γεύση και προσέφερε μια απλή και ευχάριστη αρχή.

Στη συνέχεια, δοκιμάσαμε τα τραγανά παστουρμαδοπιτάκια με γέμιση από τυρί, αλλά και τα σκορδάτα μανιτάρια με πλούσια γεύση και αρώματα, τα οποία προσέδωσαν μια πινελιά εξαιρετικής ποικιλίας στη γευστική εμπειρία μας.

Στη συνέχεια, δοκιμάσαμε το εντυπωσιακό ντάκο, ένα παραδοσιακό αλλά και θρεπτικό πιάτο της μεσογειακής κουζίνας. Είναι μια δροσιστική και χορταστική σαλάτα με κάππαρη, ψιλοκομμένη ντομάτα, ρίγανη, γευστική φέτα και ελαιόλαδο, όλα τοποθετημένα πάνω σε μια βάση από χαρούπι.


Το ντάκο του "Μαγέρικου της Σεβαστής" | φωτ.: Σάνδρα Μεταξά

Τα κυρίως πιάτα περιελάμβαναν τον κόκορα κρασάτο αλλά ελληνικά, με παπαρδέλες, ζουμερό μπούτι κόκορα και κίτρινο τυρί, που προσέφερε πλούσια γεύση, υφή και αρώματα, καθώς και τα γευστικά και ζουμερά σουτζουκάκια με φρέσκο πουρέ πατάτας.



Το επιδόρπιο ήταν δύο κομμάτια σοκολατόπιτας και πορτοκαλόπιτας, που ολοκλήρωσαν τη γαστρονομικό μας ταξίδι με γλυκιές νότες.


Πορτοκαλόπιτα του "Μαγέρικου της Σεβαστής" | φωτ.: Σάνδρα Μεταξά

Οι γεύσεις των πιάτων ανέδειξαν τη φρεσκάδα και τη γευστική ευχαρίστηση που προσφέρουν τα τοπικά υλικά καλής ποιότητας. Με μια γευστική αναδρομή στο μαγειρευτό φαγητό της μαμάς, κάθε πιάτο αναδεικνύει την παράδοση και την αυθεντικότητα της μεσογειακής κουζίνας.


Το “Μαγέρικο της Σεβαστής" διαθέτει επιπλέον τη δυνατότητα παράδοσης φαγητού στο σπίτι (Delivery) , με ώρες λειτουργίας από τη 13:00 μέχρι τις 22:00.


Ακόμα, τις Παρασκευές διοργανώνονται ρεμπέτικες βραδιές με τοπικούς καλλιτέχνες, κατά τις εννιά το βράδυ, για τους λάτρεις των ρεμπέτικων. Τέλος, να σημειώσω ότι το μαγέρικο είναι pet – friendly και διαθέτει vegan πιάτα.


Οι πόρτες του “Μαγέρικου της Σεβαστής" είναι ανοικτές για τους επισκέπτες στη διεύθυνση: Αεροπορίας, Μαρκ. Μπότσαρη, Νέα Μάκρη 190 05, τις καθημερινές, εκτός από την Τρίτη που είναι κλειστά, από τη 13:00 έως τις  23:30, τα Σάββατα από τη 13:00 έως τις 0:00, ενώ τις Κυριακές από τη 13:00 έως τις 22:00.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2294 050280



Τσαχτσίρης Παναγιώτης

 



Ευχαριστούμε την εθελόντρια του WLM, Σάνδρα Μεταξά για το φωτογραφικό υλικό.

bottom of page