top of page

Ο αρχαιολογικός χώρος του Ραμνούντα υποδέχεται τον μικρό «Έλληνα Μότσαρτ» Στέλιο Κερασίδη

Ο Στέλιος Κερασίδης, γέννημα-θρέμμα της Νέας Μάκρης, σε ηλικία 5 ετών έγινε ο νεότερος Έλληνας μουσικός που έπαιξε στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και λίγους μήνες αργότερα έδωσε ρεσιτάλ στο Royal Albert Hall του Λονδίνου. Σήμερα, αυτό το 8χρονο παιδί-θαύμα εξακολουθεί να καλλιεργεί μια αίσθηση υπερηφάνειας όχι μόνο στους κατοίκους του δήμου μας, αλλά και τους απανταχού Έλληνες!


μικρό «Έλληνα Μότσαρτ» Στέλιο Κερασίδη
Ο Στέλιος Κερασίδης | Φωτ.: Βαγγέλης Ζαβός (Αρχείο WLM)

Το «Ιsolation Waltz» (Βαλς της Απομόνωσης), που κυκλοφόρησε κατά την περίοδο της καραντίνας, προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον, θαυμασμό και συγκίνηση, μπαίνοντας παράλληλα στη μεγαλύτερη λίστα κλασικής μουσικής του Spotify, το «Classical New Releases».



Ο Στέλιος Κερασίδης, ο 8χρονος Έλληνας πιανίστας και συνθέτης, το παιδί-θαύμα του δήμου Μαραθώνα, επέλεξε τον αρχαιολογικό χώρο του Ραμνούντα για την παρουσίαση του νέου μουσικού έργου του.

Η συνάντηση στον αρχαιολογικό χώρο του Ραμνούντα


Η ομάδα του WLM είχε τη χαρά να γνωρίσει από κοντά τον ταλαντούχο Στέλιο και η συνάντησή μας πραγματοποιήθηκε στο μαγευτικό σκηνικό του αρχαιολογικού χώρου του Ραμνούντα! Ο Στέλιος, τυπικός στο ραντεβού του, κατέφτασε συνοδευόμενος από τον πατέρα του Φώτη Κερασίδη και την πανέμορφη αδερφούλα του Βερόνικα. Μαζί τους ήταν στελέχη της εταιρείας παραγωγής Local Stage, η οποία έχει αναλάβει την υλοποίηση του νέου του βίντεο κλιπ.



Περπατήσαμε όλοι μαζί στον αρχαιολογικό χώρο για να γνωριστούμε καλύτερα και να αποφασιστεί το ακριβές σημείο κινηματογράφησης και παρουσίασης της νέας μουσικής του σύνθεσης.


Ο Στέλιος είναι ένα παιδί όπως όλα τα άλλα και αυτό σίγουρα οφείλεται στους γονείς του. Τρέχει χωρίς να "προσέχει" και διαθέτει όλη την ελευθερία που χρειάζεται ένα παιδί για να αναπτυχθεί ισορροπημένα - μια όμορφη προσωπικότητα με ένα μοναδικό ταλέντο. Καθώς φτάνουμε στο Ναό της Νεμέσεως, ως αυθεντικός καλλιτέχνης, σταματά, κλείνει τα μάτια και αφουγκράζεται το περιβάλλον λέγοντας: « Εγώ είμαι ο αρχαίος Ναός».



Ένα μήνυμα για τις όμορφες μέρες που έρχονται


Η πηγαία χαρμόσυνη διάθεση του Στέλιου μας κάνει να αναρωτηθούμε ποια ήταν η πηγή έμπνευσης για το νέο κομμάτι του. Η αμεσότητα και η ωριμότητα της απάντησής του μας ξαφνιάζει ευχάριστα: «Μετά τη μεγάλη επιτυχία του “Isolation Waltz” ο κόσμος μου έστελνε μηνύματα και μου ζητούσε να γράψω κάτι αντίστοιχο που θα τους δώσει έμπνευση και κουράγιο. Η μουσική μου θέλω να στείλει ξανά ένα μήνυμα σε όλη την ανθρωπότητα για τις όμορφες μέρες που έρχονται!»


Θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά το δήμο Μαραθώνα για τη βοήθειά του σε αυτή την απαιτητική παραγωγή, που μου δίνει την ευκαιρία να στείλω το μήνυμά μου παντού».


Η μουσική μου να ταξιδέψει τον Μαραθώνα σε όλο τον κόσμο


Η ομάδα του We Love Marathon δεν θα μπορούσε να αντισταθεί στην ευκαιρία να μάθει από πρώτο χέρι αν ο Στέλιος Κερασίδης αγαπάει τον Μαραθώνα... «Ναι! Ασφαλώς (γέλια)! Λατρεύω Μαραθώνα! Πιο πολύ από όλα θαυμάζω την ιστορία του και φυσικά τη θάλασσα! Εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, από εδώ παίρνω έμπνευση και θέλω η μουσική μου να ταξιδέψει τον Μαραθώνα σε όλο τον κόσμο.


Το νέο μουσικό βίντεο κλιπ του Στέλιου Κερασίδη θα προβάλει τον εντυπωσιακό αρχαίο Ραμνούντα, διαφημίζοντας παράλληλα την Ελλάδα και τον Μαραθώνα στα πέρατα της γης.

Καθώς η βόλτα μας στον αρχαιολογικό χώρου του Ραμνούντα φτάνει προς το τέλος της, λίγο πριν βγούμε από την πύλη του, ο Στέλιος Κερασίδης με μια ειλικρινή φυσικότητα χαιρετά λέγοντας:

«Αντίο μαγικέ Ραμνούντα, θα τα ξαναπούμε σύντομα!»



Σόνια Γεροδήμου

 

Ευχαριστούμε τον κ. Φώτη Κερασίδη για την πραγματοποίηση της συνάντησης και τον φωτογράφο μας Χάρη Φετέρη για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό.


Follow Stelios Kerasidis:

bottom of page