top of page

Εν ολίγοις τι είναι Μαραθώνας!

Σε απόσταση περίπου 45 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, ο ιστορικός δήμος του Μαραθώνα αποτελεί μια καλή επιλογή για μια κοντινή και εύκολη εκδρομή. Το φράγμα της ομώνυμης τεχνητής λίμνης, η οποία καταλαμβάνει μια έκταση 2.450 στρεμμάτων, αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακά αξιοθέατα της περιοχής. Το εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών και χωματόδρομων γύρω από τη λίμνη προσφέρεται για ποδηλατάδες και περιπάτους που θα σας κάνουν να νιώσετε ότι βρίσκεστε πολύ μακριά από την Αθήνα.



Σημείο αναφοράς για την περιοχή ο Τύμβος του Μαραθώνα κάτω από τον οποίο βρίσκονται τα οστά των 192 στρατιωτών που έπεσαν την ώρα της μάχης κατά των Περσών, ενώ κοντά σε αυτόν εντοπίζεται η ήσυχη παραλία του Μαραθώνα με τα ρηχά νερά (ιδανική επιλογή για οικογένειες) και τις γραφικές ταβέρνες που σερβίρουν φρέσκο ψάρι.



Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, και το Αρχαιολογικό Μουσείο όπου οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τμήμα από το Τρόπαιο της Μάχης του Μαραθώνα, κεραμικά από τη νεολιθική εποχή που βρέθηκαν στο σπήλαιο του Πανός, καθώς και κάποια από την πρωτοκυκλαδική κεραμική των Γεωμετρικών και Κλασικών χρόνων.


Πηγή newsbeast.gr

bottom of page