top of page

Δωρεάν ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο Ραμνούντα | 27 & 29 Μάϊου

Έγινε ενημέρωση: 25 Μαΐ 2022


Στο πλαίσιο της πανελλήνιας δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», διοργανώθηκε περιήγηση από αρχαιολόγο στον αρχαίο δήμο Ραμνούντος η οποία θα περιλαμβάνει και το εργαστήριο συντήρησης του θριγκού του Ναού της Νέμεσης.



Ο Ραμνούς άνηκε στην Αιαντίδα φυλή, και είναι ο καλύτερα διατηρημένος από τους αρχαίους δήμους της Αττικής. Ο αρχαίος οικισμός ήταν τειχισμένος και περιλάμβανε δημόσια κτήρια, ιερά και οικίες. Από το 1975 ως σήμερα, ο αρχαιολογικός χώρος του Ραμνούντα ανασκάπτεται και μελετάται συστηματικά με χρηματοδότηση της Αρχαιολογικής Εταιρείας υπό τη διεύθυνση του Β. Πετράκου.

Σκοπός της δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας. Η δράση εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2012 σε 3 νομούς και έκτοτε συνεχώς διευρύνεται φτάνοντας στο σήμερα με τη συμμετοχή φορέων από 42 νομούς.



Αυτή την Παρασκευή και την Κυριακή η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής μας ξεναγεί στον Ραμνούντα! Πληροφορίες αναλυτικά παρακάτω:


Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 / Ώρα: 10:30-12:30 
Κυριακή 29 Μαΐου 2022 / Ώρα: 11:30-13:30
Σημείο συνάντησης: Είσοδος Αρχαιολογικού Χώρου                                     
Απαραίτητα: κλειστά παπούτσια, μακρύ παντελόνι, καπέλο, αντηλιακό και νερό
Τηλέφωνο επικοινωνίας: Αρχαιολογικός Χώρος Ραμνούντος 22940 63477
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Δωρεάν ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο Ραμνούντα | 27 & 29 Μάϊου

bottom of page