top of page

Έξοδος στις γιορτές | Οι 3 εορταστικές Παρασκευές

Οι γιορτινές μέρες έφτασαν και εμείς σας προτείνουμε 3 εορταστικές βραδιές για να κάνετε ιδιαίτερες εξόδους για τις γιορτινές Παρασκευές που έρχονται στις 24 & 31 Δεκεμβρίου και στις 7 Ιανουαρίου του νέου έτους!


Το μοντέλο Μάρα Μανωλακάκη στο Seacret Cafe Bar Resto
Η Μάρα Μανωλακάκη μία Παρασκευή στο Seacret Cafe Bar Resto | Φωτ.: Χάρης Φέτερης

Ειδικά λοιπόν την περίοδο των Χριστουγέννων οι Παρασκευές στο Seacret Cafe Bar είναι αφιερωμένες σε 2 προτάσεις ποτού: Gluhwein & Midnight in Paris.


1. «Gluhwein» με φρέσκα μπαχαρικά και εσπεριδοειδή


Gluhwein

Το Gluhwein είναι το απόλυτο ποτό των γιορτών και των κρύων ημερών που ήρθαν. Στα γερμανικά glühwein σημαίνει λαμπερό κρασί, και έτσι το ονομάζουν στη Γερμανία προφανώς, την Αλσατία και τις γερμανόφωνες χώρες. Το γαλλικό του όνομα είναι Vin Chaud (ζεστό κρασί δηλαδή), Grog το σκανδιναβικό, στη Βρετανία θα το βρεις σαν Mulled Wine και η λίστα συνεχίζεται.


Η καταγωγή του Glühwein ανάγεται στον μεσαίωνα, όπου η χρήση μπαχαρικών σε ζεστό ποτό είχε θεραπευτικές ιδιότητες. Συγκεκριμένα, εικάζεται ότι οι ρίζες του βρίσκονται στις υψηλές γερμανικές τάξεις και ειδικότερα στην οικογένεια του πρώτου παραγωγού της ποικιλίας σταφυλιών Riesling, Count John IV, περίπου το 1420.


Στην χώρα μας είναι το αγαπημένο κρασί των Χριστουγέννων, καθώς καταναλώνεται ζεστό. Έχει πλούσιο άρωμα και γεύση, χάρη στα μπαχαρικά και τα φρούτα που το συνοδεύουν.


2. «Midnight in Paris»


Ζεστή πρόταση premium blazing κοκτέιλ που σε ταξιδεύει στο Χριστουγεννιάτικο Παρίσι, με σπιτικό σιρόπι μπαχαρικών, Henessy κονιάκ, λικέρ κανέλας και νότες μοσχολέμονου...


midnight in paris
Στον τελευταίο όροφο - rooftop του Le Meurice διαδραματίζεται το σκηνικό με τη γευσιγνωσία κρασιού, όπου ο Michael Sheen δίνει τη διάσημη ομιλία γευσιγνωσίας του κρασιού.

Αρκετοί από εμάς θα έχουμε δει την ταινία του Γούντι Άλεν, "Μεσάνυχτα στο Παρίσι" και όσοι δεν την έχετε δει, είναι μια υπέροχη στιγμή να το κάνετε. Η ταινία πραγματεύεται τη ζωή ενός ρομαντικού χολιγουντιανού σεναριογράφου ο οποίος θέλει να δοκιμάσει την τύχη του ως συγγραφέας και πιστεύει ότι η ζωή ήταν καλύτερη σε παλαιότερες εποχές και ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του '20 στο Παρίσι μέχρι που κάτι μαγικό συμβαίνει στη ζωή του. Από εδώ ο τίτλος λοιπόν. Η τεχνική;



Τα blazing cocktails είναι τεχνική του bartending, η οποία περιλαμβάνει ανάφλεξη της αλκοολικής βάσης, μεταξύ δύο μεταλλικών σκευών.

 blazing cocktails

Για την ιστορία, την τεχνική αυτή δημιούργησε ο Jerry Thomas, ο οποίος αρεσκόταν πολύ στα εντυπωσιακά σερβιρίσματα. Μάλιστα, η ιστορία θέλει να ακολουθούσε τη συγκεκριμένη τεχνική, μόνον εφόσον η εξωτερική θερμοκρασία ήταν μικρότερη από 10°C, με μοναδική εξαίρεση εάν κάποιος από τους πελάτες του ήταν άρρωστος και το ζητούσε για να αισθανθεί καλύτερα από τα συμπτώματα της γρίπης.



Το χειμώνα του 2022 κάθε Παρασκευή από τις 14 Ιανουαρίου στο Seacret Cafe Bar, θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε και μία διαφορετική ετικέτα κρασιού, μέσα από μία μεγάλη γκάμα ελληνικού και διεθνή αμπελώνα.


Ανάλογα με την ποικιλία κρασιού, σας προσφέρεται και το ιδανικό food pairing για την κορύφωση της γευστικής εμπειρίας!


Το μοντέλο Μάρα Μανωλακάκη στο Seacret Cafe Bar Resto
Η Μάρα Μανωλακάκη μία Παρασκευή στο Seacret Cafe Bar Resto | Φωτ.: Χάρης Φέτερης

Seacret Cafe Bar Restaurant: Λ. Ποσειδώνος & Ικάρων, Νέα Μάκρη | 2294096747




bottom of page