top of page

Πού θα βρείτε τα πιο ξεχωριστά πασχαλινά γλυκά | Ν.Μάκρη & Μαραθώνα {εικόνες}

Έγινε ενημέρωση: 9 Μαΐ 2021

Όταν σκέφτεσαι για πασχαλινές αγορές, οι λαμπάδες και τα σοκολατένια αυγά έχουν την τιμητική τους. Άσχετα όμως από το αν οι απανταχού νονοί έχετε ήδη βρει τα δώρα για τα βαφτιστήρια σας, τα σοκολατένια αυγά και τα πασχαλινά γλυκά απευθύνονται όχι μόνο στα μικρά αλλά και στα μεγάλα παιδιά, και τα ζαχαροπλαστεία μας έχουν βάλει και φέτος τα δυνατά τους για να εντυπωσιάσουν.


Φωτ.: Unsplush

Η ομάδα του WLM μαζί με τον συνεργάτη της φωτογράφο Χάρη Φέτερη, επισκέφτηκε μερικά από τα ζαχαροπλαστεία και τα αρτοποιεία της γειτονιάς για να σου παρουσιάσει τα πιο γλυκά δώρα για το Πάσχα!



Αρτοποιείο Αφοί Χατζηγαβριήλ


Αρχικά επισκεφτήκαμε την οικογενειακή επιχείρηση Χατζηγαβριήλ, στη Λ. Μαραθώνος απέναντι από το γήπεδο της Νέας Μάκρης. Φωτογραφίσαμε το χειροποίητο ονειρικό "Σπιτάκι της φάρμας" φτιαγμένο με μεράκι και αγάπη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια από την Ελευθερία Χατζηγαβριήλ (4η γενιά) η οποία έχει σπουδάσει τεχνικός αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής.


Μυρίζει Πάσχα στο αρτοποιείο Χατζηγαβριήλ ! | Φωτ.: Χάρης Φέτερης
Μυρίζει Πάσχα στο αρτοποιείο Χατζηγαβριήλ ! | Φωτ.: Χάρης Φέτερης

Μυριστήκαμε τα κουλουράκια που ψηνόντουσαν στο φούρνο και αποφασίσαμε να περιμένουμε καρτερικά να ετοιμαστούν για να σου τα φωτογραφίσουμε και αυτά!

Για όσους νηστεύουν ο χαλβάς φυσικά αποτελεί την ιδανική επιλογή. Εδώ λοιπόν θα βρεις χειροποίητο αγνό παραδοσιακό χαλβά με συνταγή φερμένη από τη Μάκρη της Μ. Ασίας, ενώ σε μερικές μέρες θυμίσου θα υπάρχει διαθέσιμος χαλβάς Φαρσάλων!



Τούρτα χαλβάς στην Χαλβαδοποιεία Μαραθώνα ή αλλιώς αρτοποιείο Οικογένειας Χατζηγραβριήλ
Τούρτα χαλβάς στην Χαλβαδοποιεία Μαραθώνα ή αλλιώς αρτοποιείο Οικογένειας Χατζηγραβριήλ | Φωτ.: Χάρης Φέτερης


Αρτοποιείο Χατζηγαβριήλ: Λ. Μαραθώνος 164, Ν. Μάκρη, 2294090273


Νεφέλη


Πρόσφατα άνοιξε και το αδερφάκι του "Ζαχαροπλαστείο Νεφέλη" στο Πικέρμι και μας κάνει περήφανους και εκτός του δήμου μας! Το κατάστημα στη Νέα Μάκρη, στην Αγίου Κωνσταντίνου άνοιξε το 1998 με ιδιοκτήτη τον Βασίλειο Λαγό, ζαχαροπλάστη με μια εμπειρία στο χώρο πάνω από 20 χρόνια.

Η πασχαλινή πρόταση στη Νεφέλη
Η πασχαλινή πρόταση στη Νεφέλη | Φωτ.: Χάρης Φέτερης

Μας τράβηξε την προσοχή η πρωτότυπη δημιουργία του κλασικού πασχαλινού λαγού με βάση σοκολάτα γάλακτος και επικάλυψη με ειδικό πιστόλι ζαχαροπλαστικής, χρωματιστής κόκκινης σοκολάτας που δίνει ένα εντυπωσιακό φινίρισμα και μια μοναδική απόχρωση στην πασχαλινή αυτή δημιουργία. Θα βρεις αντίστοιχες προτάσεις σε άλλα χρώματα και διαφορετικές εκδοχές.


Νεφέλη: Αγίου Κωνσταντίνου 45, Ν. Μάκρη - 2294091866


Αρτοποιείο Δ. Κασίμης


Για πρωινή φωτογράφιση επιλέξαμε τον φούρνο του Δημήτρη Κασίμη στη Λ.Μαραθώνος - Ν.Μάκρη, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να ξεμείνουμε από το γευστικότατο πολίτικο τσουρέκι του. Το Πάσχα φυσικά το τσουρέκι διακοσμείται με κόκκινο αυγό και μπορείς να διαλέξεις τη στρογγυλή ή μακρόστενη εκδοχή του - προτείνουμε να πας πρωί για να το προλάβεις όσο είναι ζεστό και φρεσκότατο από το φούρνο!


Πασχαλινά καλούδια και στο βάθος αυγά στρουθοκαμήλου διακοσμημένα με πασχαλινά μοτίβα! |
Πασχαλινά καλούδια και στο βάθος αυγά στρουθοκαμήλου διακοσμημένα με πασχαλινά μοτίβα! | Φωτ.: Χάρης Φέτερης

Φυσικά θα βρεις πασχαλινά κουλουράκια όπως και Panettone αλλά η έκπληξη που θα συναντήσεις είναι με διαφορά τα τεράστια αυγά στρουθοκαμήλου! Μια ομελέτα από αυγό στρουθοκαμήλου προορίζεται για τουλάχιστον 6 άτομα και σίγουρα αποτελεί μια πρωτότυπη ιδέα για πρωινό. Το τσόφλι επιπλέον από το αυγό είναι πολύ ανθεκτικό, οπότε μπορείς να το βάψεις σε πασχαλινά χρώματα και να το κρατήσεις ως διακοσμητικό και για του χρόνου το Πάσχα!


Δ. Κασίμης: Λ. Μαραθώνος 44, Ν. Μάκρη - 2294097840


Συριανό Sweets


Στην είσοδο του Μαραθώνα, επισκεφτήκαμε το ζαχαροπλαστείο του 30 χρόνια ζαχαροπλάστη Γιώργου Συριανού. Εδώ θα βρεις μεγάλη ποικιλία από σοκολατένια αυγά επικαλυμμένα με ζαχαρόπαστα, αξιαγάπητα μπουκετάκια marshmallow και φυσικά το κλασικό πασχαλινό τσουρέκι. Η κάβα του ζαχαροπλαστείου διαθέτει ποικιλία ποτών όπου ξεχωρίσαμε τα λικέρ "Πολυκαλάς" και τα κρασιά του Μαραθώνα "Ζεγγίνης".


Πρωτότυπα μπουκετάκια marshmallow, το πασχαλινό τσουρέκι και κόκκινο κρασί Ζεγγίνης στο Syriano Sweets
Πασχαλινές προτάσεις στο Syriano Sweets | Φωτ.: Χάρης Φέτερης

Συριανό Sweets: Δημοκρατίας 5, Μαραθώνας - 2294067418



Τέλειον


Στο ζαχαροπλαστείο Τέλειον, μπορείς να διαλέξεις από μια μεγάλη ποικιλία από πασχαλινές δημιουργίες και σοκολατένια αυγά. Γλυκά έργα τέχνης σε όλα τα μεγέθη, όλες τις αποχρώσεις και σχέδια όπως, το αυγό σοκολάτας με λεπτομέρεια από ζαχαρόπαστα ένα γλυκύτατο ντροπαλό προβατάκι!

Πασχαλίνες γλύκες από το Τέλειον!
Πασχαλινές γλύκες από το Τέλειον! | Φωτ.: Χάρης Φέτερης

Τέλειον: Λ. Κωνσταντίνου 40, Ν. Μάκρη - 2294093366



Το Πλέστι


Είναι γεγονός χρόνια τώρα (από το 1983), ότι όποιος μας έρχεται επίσκεψη από Αθήνα, μάλλον θα σταματήσει στο Πλέστι για γλυκό. Το ζαχαροπλαστείο βρίσκεται επί της Λ.Μαραθώνος, λίγο πριν την είσοδο στην πόλη της Νέας Μάκρης και παρέχει άνετο μεγάλο πάρκινγκ. Πολλά είναι τα γλυκά του που αγαπάμε όπως το εκμέκ αλλά αυτή τη φορά επικεντρωθήκαμε στα πασχαλινά του!


Τα κουλουράκια δίνονται πακεταρισμένα σε κουτί-σπιτάκι και το τσουρέκι σε όμορφο περιτύλιγμα. | Φωτ.: Χάρης Φέτερης
Τα κουλουράκια δίνονται πακεταρισμένα σε κουτί-σπιτάκι και το τσουρέκι σε όμορφο περιτύλιγμα. | Φωτ.: Χάρης Φέτερης

Τσουρέκια, κουλουράκια και σοκολατένια πασχαλινά γλυκά σε ανοιξιάτικο packaging αποτελούν ένα όμορφο πασχαλινό δώρο!

Διαφορετικές προτάσεις για σοκολατένια αυγά. Μας άρεσε πολύ η λευκή εκδοχή του που ξεχωρίζει.
Διαφορετικές προτάσεις για σοκολατένια αυγά. Μας άρεσε πολύ η λευκή εκδοχή που ξεχωρίζει. | Φωτ.: Χάρης Φέτερης

Το Πλέστι: Λ. Μαραθώνος 20, Νέα Μάκρη - 2294091636


​Αυτές είναι μερικές από τις πασχαλινές προτάσεις που θα βρεις στην περιοχή μας. Δες εδώ όλα τα ζαχαροπλαστεία και τα αρτοποιεία της Νέας Μάκρης και του Μαραθώνα.



Καλές γιορτές!


 



Ευχαριστούμε τον φωτογράφο μας Χάρη Φέτερη για το χρόνο του και το πολύτιμο φωτογραφικό υλικό! Follow instagram Haris Feteris



bottom of page